• Ronde Tafel Culemborg
  • Ronde Tafel Culemborg

Ronde Tafel Culemborg steunt diverse lokale doelen

CULEMBORG Op 4 maart heeft de Ronde Tafel Culemborg wederom een aantal lokale doelen financieel kunnen ondersteunen. Dit jaar ontvingen het Leerhuis Culemborg en Stichting Hulpgroep Laag Inkomen een bedrag van €2.000,-. Stichting Betuwe Wereldwijd ontving een bedrag van €4.000,-. Het geld is bijeen gebracht door de verkoop van champagne die zij zelf hebben opgehaald in Frankrijk. Het champagne project werd dit jaar weer ondersteund door Visscher Autogroep, dat kosteloos het vervoer ter beschikking heeft gesteld.

Het Leerhuis Culemborg gaat de donatie gebruiken om laptops te kopen, zodat ze op verschillende locaties in Culemborg taal/reken/computerlessen kunnen organiseren voor diverse doelgroepen.

Stichting Hulpgroep Laag Inkomen gaat het geld onder andere gebruiken om een geschikte ruimte te vinden en in te richten voor opslag van voedsel en kleding. Bij voorkeur een ruimte waar SHLI ook wekelijks de uitgifte van hun voedseltassen kan organiseren.

Stichting Betuwe Wereldwijd tenslotte gaat het geld gebruiken om twee vrijwilligers de gelegenheid te geven om stage te lopen bij een naaimachinewerkplaats in Tanzania. Door deze stage kan Betuwe Wereldwijd in de nabije toekomst met lokale mensen ook werkplaatsen gaan opzetten voor het reviseren en repareren van naaimachines.

Ronde Tafel Culemborg is een netwerk van vrienden uit de regio Culemborg. Naast tal van leuke en gezellige activiteiten is een van de speerpunten van deze Ronde Tafel door middel van serviceprojecten iets doen voor de samenleving/ goede doel. Hierbij proberen zij dit zoveel mogelijk te doen in de regio.