Rundvleesweken bij Slager De Bruin

CULEMBORG Slager De Bruin op het hoekje van de Tollenstraat staat deze week helemaal in het teken van rundvlees. Natuurlijk ligt allerlei vertrouwd vlees in de toonbank, maar De Bruin verkoopt bijvoorbeeld ook 'jodenhaas', ofwel diamanthaas genoemd. Dit komt van de schouder van de koe en wordt gezien als een exclusieve lekkernij. Rien de Bruin: ,,Wij kopen onze koeien rechtstreeks in van familieboerderij Van de Koppel uit Meteren. We zoeken ze zelf uit en slachten ze in eigen beheer. Zo weten we letterlijk dat we altijd kwalitatief hoogstaand vlees in de kuip hebben. Geen gesleep met vee en weten wat de herkomst is. Dit is de basis van onze slagerij.''
Hij toont een plakje carpaccio, een bavette en een rolletje rundvlees. De gemarmerde riblap die hij uit de toonbank haalt is bij fijnproevers erg populair. Het adertje vet wat in de riblap zit verdwijnt tijdens het bakproces en zorgt er automatisch voor dat het vlees mals en sappig blijft. De rundvleesweken mogen voor slager Rien nog wel even doorgaan, hij kan er uren over vertellen.


Slagerij De Bruin, Tollenstraat 2, Culemborg. Telefoon 0345-512762, www.slagerijdebruin.nl