• Gemeente Culemborg

Samen werken aan enormwandkleed

CULEMBORG Een wandkleed van 5 meter lang en 1.50 meter hoog dat in de stadszaal komt te hangen: dat moet het resultaat worden van het project 'Het reizende wandkleed'. Initiatiefneemster Olga Ellerman maakt vaker grote wandkleden en dit keer ook voor het jarige Culemborg.

,,Samen aan een tafel zitten en werken aan iets moois en blijvends voor de jarige stad, verbindt mensen. Dat is ook de bedoeling. Ik hoop echt dat er heel veel mensen aan mee gaan werken. Dat het een wandkleed wordt waar we samen trots op zijn."

Het ontwerp heeft uiteraard iets met Culemborg te maken. Wat het precies is, blijft nog een verrassing. Het vilt, waar straks op wordt geborduurd, is aangeschaft. Ook de wol is gekocht. Vormgever John van der Meer heeft het ontwerp gemaakt. Dit is naar kruissteek omgezet en op het vilt gedrukt. Met de hand worden de gaatjes erin gemaakt.

Eind april startten de borduursessies. Om de week wordt op een andere locatie in de stad gewerkt. Van het Weeshuis tot het stadskantoor en van de Salaamander tot Bon Vie. De eerstvolgende borduursessie vindt plaats op 18 mei in het Weeshuis, van 11.00-15.00 uur. De volgende sessies zijn op 19 mei in pop-up museum Gispen op de Markt van 13.00-17.00 uur, 25 mei in de hal van het stadskantoor van 9.30-14.00 uur, 1 juni bij Hart for her in de Prijssestraat van 9.00-12.00 uur en 8 juni bij het Weeshuis van 11.00-15.00 uur.