• Sandra van Sterkenburg vindt de wereld waarin ze terechtgekomen is leuk

    Eric Jansen

Sandra van Sterkenburg, finaliste in Missverkiezing

CULEMBORG Sandra van Sterkenburg (20), studente Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam, was eigenlijk niet bezig met modellenwerk of missverkiezingen. Tot ze via Facebook door organisator Bjorn von Schomborg gescout en gevraagd werd mee te doen aan de 'Miss Beauty of Gelderland 2018'-verkiezing.

door Eric Jansen

Sandra: ,,Ik ging redelijk nuchter naar de verkiezing en wist eerlijk gezegd niet wat me te wachten stond. Tijdens mijn binnenkomst voor de eerste ronde vond ik het allemaal best spannend, maar daarna voelde ik me steeds meer op mijn gemak. Er waren verschillende rondes, zoals een ronde waarin we met cocktailjurkjes moesten lopen, een ronde in bikini en een vragenronde in het Engels." Tot haar eigen verbazing werd ze van de 120 deelnemers met 16 andere meisjes verkozen om door te gaan naar de finale, op 21 april in 'Veluvine' in Nunspeet. Ook dan vinden er rondes plaats in galajurk, bikini en worden de meisjes getest op hun kennis over de provincie Gelderland.

Tot die finale vinden er tweewekelijks voorbereidingen plaats. Zo hebben de finalisten een sportcoach gekregen waarmee getraind wordt om 'in shape' te blijven en krijgen ze voorlichting over gezonde voeding en sociale media. Daarnaast krijgt de meisjes catwalk training op zo hoog mogelijke hakken, wordt er geoefend op presentatievaardigheden en zijn er fotoshoots. Sandra vindt het een leuke groep meiden, waarmee ze naar de finale toewerkt.

STRALEN De wereld waarin Sandra is beland, vindt ze leuk. Als ze hoog eindigt of zelfs de finale wint, wil ze ermee doorgaan. Sandra: ,,Motto van de verkiezing is dat je van buiten en van binnen straalt. Naast dat het een kans is om kennis te maken met de modellenwereld, is het ook een leuke uitdaging. En: ik ben maar 1 keer jong!" De winnares van Miss Beauty of Gelderland doet uiteindelijk mee met de verkiezing tot 'Miss Beauty of the Netherlands'. Nu al is ze gevraagd voor het lopen van een modeshow.

Wie Sandra wil volgen, kan kijken op haar Facebookpagina (Sandra van Sterkenburg Finalist Miss Beauty of Gelderland) of haar steunen door voor de finale op haar te stemmen; sms naar 3010 "Poll Gelderland Sandra".