• Simon Dijk

Sluiting Rodenburg bevestigd: 'Dicht op één pil'

BEESD De gemeente West Betuwe houdt voet bij stuk: de Rodenburg blijft dicht. Dinsdagavond ontvingen de eigenaren van het uitgaanscentrum in Beesd namens het college van burgemeester en wethouders een brief waarin de eerdere maatregel bekrachtigd werd. De Rodenburg stapt nu naar de rechter om de sluiting aan te vechten.

door Louis van Oort

,,Dicht op één pil", zo vat Janice Bronk – samen met broer John eigenaar van de Rodenburg – de strekking van de brief samen. Zelf konden ze het nog niet opbrengen de brief te lezen, maar hun advocaat vatte het zo voor hen samen. Een gemeentelijke commissie van drie juristen had onderzoek gedaan naar de zaak, nadat er veel ophef was ontstaan toen de burgemeester op 19 maart besloot dat de club een jaar moest sluiten. Volgens de gemeente hadden politieagenten in burger gezien dat in de club drugs gebruikt en verhandeld werden. Bovendien zouden er eerder al vechtpartijen en mishandelingen hebben plaatsgevonden. De eigenaren vochten en vechten de politierapporten en bestuurlijke rapportages aan, omdat ze op onwaarheden zouden zijn gebaseerd.  ,,Ik ben zwaar teleurgesteld in de commissie dat ze alleen naar die rapporten hebben gekeken en niet naar het hele dossier", aldus Janice.

De hele sluiting is volgens de Bronks gebaseerd op het feit dat er één pil is verkocht aan een undercoveragent. En hoewel ze dat betreuren, vinden ze de maatregel die nu genomen is buitenproportioneel. Het steekt hen vooral dat burgemeester Harry Keereweer nog steeds het gesprek niet met hen is aangegaan. ,,We hebben zwart op wit afspraken dat we eens per drie maanden zouden praten met de veiligheidsdriehoek, maar wij zijn de enigen die dit blijkbaar wilden nakomen. "

Of Janice van haar stuk gebracht was door brief van B en W? ,,Eén of  twee seconden, daarna had ik mijn felheid weer. We stappen nu naar de rechter", klinkt het strijdvaardig.