• Voor theaterdirecteur Danny van Zuijlen is dit het derde seizoen in Culemborg.

    Henriett Somlai

Smakelijk kerstprogramma in de Fransche school

CULEMBORG Ook dit jaar hoeft men zich in de kerstvakantie niet te vervelen. De Franse School biedt wederom een mooi filmprogrammaprogramma. Bijzonder is dat directeur Danny van Zuijlen maar liefst drie premièrefilms naar zijn theater wist te halen, die hij zelf natuurlijk al heeft gezien. Het gaat om de volgende films:

Coco (animatie, 6+):

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguels grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernest de la Cruz. Miguel gaat met zijn hond Dante op een onvergetelijk avontuur naar een wereld vol knotsgekke buitenbeentje.

Van Zuijlen: ,,Dit is mijn favoriete film. Het gaat onder meer over de muziek van Mexico. Coco heeft goede recensies gekregen."

Paddington 2 (animatie, 6+):

Een nieuw avontuur van deze lieve beer; Paddington is inmiddels gesetteld bij de familie Brown en een graag gezien figuur in de wijk. Op zijn eigen onhandige manier worstelt hij zich van het ene naar het andere baantje om geld te verdienen voor een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy. Hij heeft een mooi pop-up boek van Londen op het oog, maar dat wordt gestolen.

Van Zuijlen: ,,Deze film is zo leuk gemaakt! De sfeer uit het boek wordt er heel goed in getroffen."

Huisvrouwen bestaan niet (12+):

Twee zussen en hun moeder worden gedwongen om hun verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en huishouden dat ze voeren. Hun bohemienne moeder Loes heeft zich met te veel hypotheken op het prachtige familiehuis waar ze woont enorm in de nesten gewerkt. De zussen vinden het idee dat ze hun familiehuis verliezen onverteerbaar en zoeken naar mogelijkheden om het te behouden. Hoofdrolspelers zijn Loes Luca, Eva van de Wijdeven en Jelka van Houten.

Van Zuijlen: ,,De film lijkt een typische vrouwenfilm, maar gaat ook over de relatie tussen mannen en vrouwen en laat op een leuke manier zien wat je moet laten om huisvrouw te zijn."

Naast genoemde films (te zien met het hele gezin en grootouders) zijn er nog meer smaakmakers geprogrammeerd in het theater:

Kapitein Onderbroek: Het eerste grote avontuur (animatie, 6+):

Een echte gezinsfilm over de twee lolbroeken Sjors en Harald

Murder on the Oriënt Express (12+):

Een spannende remake van het moordmysterie, naar het bekende boek van Agatha Christie; een film met een sterrencast.

C'est la vie (alle leeftijden):

Een heerlijke komedie van de makers van "Intouchables" over de zestigjarige weddingplanner en mopperkont Max.

Van Zuijlen bewaart zelf goede herinneringen aan de tijd dat hij als kind in de kerstvakantie naar de film ging. Dat hoopt hij ook het Culemborgse publiek te kunnen bieden in deze kerstvakantie.

Meer informatie, tijden en tickets: www.theaterdefranscheschool.nl