• Maryam Benmooghyt en haar broertje Ilyas hebben lol tijdens het rollen van deeg tijdens de feestweek op De Kaardebol.

    Elisabeth Whapshott
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Smikkelen en smullen tijdens feestweek de Kaardebol

CULEMBORG Openbare basisschool De Kaardebol kijkt terug op een zeer succesvolle eerste multiculturele week. Vijf dagen lang stond de school, onderdeel van Bredeschool Culemborg Oost, in het teken van wereldse projecten en workshops en clinics over sport, dansen, muziek en lekker eten. De week werd afgesloten met een spetterend feest.

,,Naast de leerlingen en hun ouders, vonden ook kinderen uit de wijk en andere bewoners hun weg naar school", zegt een blije plaatsvervangend adjunct-directeur Eefke Hendriks-van Buul. ,,Vooral tijdens de naschoolse activiteiten was het een drukte van belang. Tot onze grote verrassing kwam ook burgemeester Gerdo van Grootheest op bezoek tijdens onze muziekavond. En niet voor slechts tien minuten, maar hij bleef wel anderhalf uur en praatte met iedereen."

Met de multiculturele week wil De Kaardebol laten zien dat de school onderdeel is van de wijk. De doelgroep van de school bestaat uit alle culturen en gelaagdheden. Bij de organisatie waren diverse instanties en ouders nauw betrokken.