• De voorbereidingen op de open dag zijn in volle gang

    Politie Culemborg
  • De voorbereidingen op de open dag zijn in volle gang

    Politie Culemborg
  • De voorbereidingen op de open dag zijn in volle gang

    Politie Culemborg

Spectaculaire open dag hulpdiensten

CULEMBORG Politie, brandweer, ambulance en gemeentewerken houden op 13 oktober een open dag van de hulpdiensten. Dat gebeurt op het Veerweg gebied aan de Lek. Er is een boeiend programma voor jong en oud. En op de informatiemarkt is van allerlei voorhanden over veiligheid en hulp. De Luchtmacht demonstreert met een Cougar helikopter de bambi bucket brandblusser met bijna 12.000 liter water.

Actief zijn kan ook op de open dag. Je kunt meevaren op de Lek in de rubberboten van de Vloot en Roadshow van de Koninklijke Marine en andere organisaties. Je kan je hoogtevrees trotseren op de klimwand en klimtoren van de Koninklijke Marine op en je kracht en souplesse laten zien op een hindernisbaan.

Ben je kind? Dan is er voor jou een springkussen of kan je voor weinig geld op een politiemotor zitten. De opbrengst hiervan is voor Villa Pardoes, een stichting die ernstig zieke kinderen een vakantie bezorgt.

Verder zijn er o.a. een ANWB Trauma helikopter en een politie helikopter te zien. De Luchtmacht laat ook een crashtender zien, die met bijna 10.000 liter water en bluspoeder en -schuim ingezet wordt bij vliegtuig- en andere branden. Bij de Koninklijke Marine kun je naast de klimtoren verschillende voertuigen en boten bekijken en de bootsimulator. De Explosieven Opruimings Dienst van de Landmacht is paraat.

Het programma

9.00 uur opening & demonstratie aanrijding, wijzigingen voorbehouden

9.15 uur landing traumahelikopter

10.00 uur landing politiehelikopter + demonstratie bijzondere politie dienst

11.00 - 12.45 uur demonstraties op het water van De Helling, brandweer, politie, Reddingsbrigade, Rijkswaterstaat

11.15 uur vertrek traumaheli

13.00 uur demonstratie bijzondere politie dienst

13.30 - 14.00 uur demonstratie Salari verkeershulpdienst

14.15 uur demonstratie bijzondere politie dienst

14.45 uur afsluiting open dag op/in het water.