• KWC

Speeddaten met ondernemers voor goed doel op KWC

CULEMBORG Ook dit schooljaar organiseert het KWC weer het project "Jij de Baas". Tijdens dit project creëren de brugklassers uit vmbo-TL, havo en vwo, alleen, met zijn tweeën of in groepjes, een eigen onderneming waarmee zij een goed doel gaan ondersteunen en zo ook creatief en ondernemend bezig zijn.

Het goede doel is door de brugklassers al gekozen tijdens de Goede Doelen Markt op het KWC op 27 oktober. De acties of activiteiten zijn bedacht en een bedrijfsplan is gemaakt. Maar hoe weet je als startende ondernemer nou of jouw plan een succesvol plan is? Of de actie/activiteit wel datgene oplevert wat jij wilt dat het oplevert? Deze, en nog veel meer vragen, konden de brugklassers stellen aan ervaren ondernemers tijdens een speeddate.

Voor deze speeddates kwamen verschillende ondernemers afgelopen woensdag naar het KWC. Tijdens de dates konden de startende ondernemers bij de ervaren ondernemers tips en adviezen krijgen om deze vervolgens in te brengen in hun eigen onderneming. In een kort één op één gesprek met een ervaren ondernemer, presenteerden de brugklassers hun ideeën en bedrijfsplan voor het gekozen goede doel aan de ondernemer. Deze beoordeelde op zijn/haar beurt de ideeën en plannen op creativiteit, pr-waarde, originaliteit en uitvoerbaarheid. Ook voorzag hij/zij de brugklassers van feedback: maak meer reclame, creëer folders, kijk hoe andere bedrijven het aanpakken, presenteer je grootser of juist wat kleiner. Kortom, waardevolle feedback welke, als er wat mee gedaan wordt, ervoor kan zorgen dat de onderneming een succes wordt en het daarbij horende doel wordt behaald.

Op 2 februari presenteren de brugklassers hun behaalde resultaten tijdens een Handelsbeurs op het KWC en zullen zij de goede doelen verblijden met een - hopelijk - mooie opbrengst.