• Theo van Dam
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Spetterende eerste LEK-ker in de Drek-race

CULEMBORG Met ruim 300 deelnemers is de eerste Culemborgse mudrun een groot succes geworden. Door rioolbuizen, vanaf een enorme waterglijbaan, door een diepe sloot, via een modderpoel en een bandenpad en een sloot-met-hindernissen, liepen de deelnemers een of meer rondes rondom en over het terrein van voetbalvereniging Focus 07.

De organisatie van de LEK-ker in de Drek-race is er trots op dat zij dankzij de inzet van bijna veertig vrijwilligers dit geweldige evenement neer heeft kunnen zetten. ,,We hadden niet kunnen denken dat een idee dat ontstaan is op de achterkant van een bierviltje zo'n mooie prestatieloop voor jong en oud zou worden. We wilden de Culemborg op de kaart zetten. Groen, natuur, water en avontuur. Natuurlijk speelde ook het weer mee. Het parcours lag er fantastisch bij. Het grootste compliment dat we konden krijgen was de grote glimlach op de gezichten van de deelnemers."

De deelnemers vonden de glijbaan de meest spectaculaire hindernis. Zelfs de jongste deelnemers van 7 en 8 jaar gingen, soms zelfs meerdere keren, van deze mega-glijbaan af. De mooiste plaatjes leverden echter de modderpoel en de sloot-me-hindernissen op, omdat deelnemers daar letterlijk tot aan hun nek in de drek moesten tijgeren. Kijk voor alle foto's op https://goo.gl/photos/xMXXm3dGe8kC8V648