Spinningmarathon wordt spetterend event

CULEMBORG De Varkensmarkt wordt op zaterdag 11 juli omgedoopt tot het Forza4Damian plein, want op die dag vindt de jaarlijkse open air spinningmarathon plaats. Ruim 100 fietsen staan klaar voor sportievelingen om te spinnen voor het goede doel tijdens een spetterende middag vol verrassingen. De kaartverkoop is nu gestart via www.aemotion4energy.nl

De grootse spinningmarathon vindt dit jaar opnieuw plaats tijdens de zaterdagactiviteiten van Culemborg Bijvoorbeeld. Op de Varkensmarkt staan ruim 100 fietsen klaar voor spinners die niet alleen een enorme sportieve prestatie moeten neerzetten, ze steunen ook het goede doel. Spinning instructeurs van de Culemborgse sportscholen Family Fit en Healthcenter Culemborg zullen de deelnemers laten zweten met hun trainingen. De spinners geven hun energie voor energie van al die zieke kinderen.

Aanleiding voor de spinningmarathon is Damian Heijkoop (9) die lijdt aan een energiestofwisselingsziekte waarvoor nog geen medicijn is. ,,Het is een progressieve ziekte waarbij de levensverwachting laag is", aldus Veerle Heijkoop van Forza4Damian en moeder van Damian. ,,Daar moet verandering in komen en dat is de reden dat onze stichting i.s.m. Aemotion4Energy opnieuw de handen ineengeslagen heeft met Culemborg Bijvoorbeeld. Het grote doel: veel, heel veel geld ophalen voor onderzoek."

Tijdens de marathon worden de spinners geëntertaind met muziek, clips op een megascherm, een Fout Uur, optredens en de instructeurs van Healthcenter Culemborg en Family Fit om gemotiveerd te blijven. Grandcafé De Horlogerie faciliteert kleedruimte en toiletten en geeft van elke verkochte consumptie tijdens de marathon een deel weg aan Forza4Damian. Daarnaast zal er een beautyplein verrijzen waar Culemborgse ondernemers al hun energie inzetten door kapsels te knippen, baarden te trimmen, massages te geven en nagels te verzorgen. Ook hiervan gaat de gehele opbrengst naar het goede doel.

Meedoen is simpel: ga naar www.aemotion4energy.nl en koop nu je plek. Dat wordt geheel via de site gedaan. Pas ná betaling is er een fiets voor je gereserveerd. Slechts een uur meefietsen of als bedrijf (max. 10 personen) de teamspirit verhogen? Ook dat is mogelijk. De kosten voor deelname zijn €40 om de volledige marathon te fietsen en een los uur kost €15. Voor bedrijfsdeelname dient €495 te worden betaald, en dan zit het voltallige team bij elkaar.

De marathon start om 13.00 uur en zal om 17.00 uur knallend eindigen. Voor water en een hapje wordt gezorgd door de sponsors en de organisatie. Ook zal er een doorsponsormogelijkheid komen, zodat een fietser met geld aangemoedigd kan worden door bijvoorbeeld oma, de buurvrouw of de sportvereniging.