• Tijdens het festival is het heerlijk genieten aan de rand van het amfitheater op Werk aan het Spoel.

    Spoel / Rogier Boogaard

SPOEL: Relaxed festival op prachtlocatie

CULEMBORG De zomer afsluiten op het meest relaxte festival van Culemborg en omstreken? Aan de oevers van de Lek barst op zondag 3 september het SPOEL festival weer los op fort Werk aan het Spoel.

 

Naast de muziek van onder meer Donnerwetter, Rivers en Dakota, kom je op het terrein Theatergroep Kwazi tegen en kun je bij het liedloket van Mees langs voor een op maat gemaakt liedje. Vanaf de festival bushalte laat je je meevoeren naar de verborgen acts van Alexis de Roode, de Vlinderfabriek en IkEgo. En nieuw dit jaar: LEKtures. Leuke, kleine lezingen over verrassende onderwerpen. Susanne Binnekade, organisator, vertelt: ,,SPOEL is een goed bewaard geheim. Kenners weten dat ze tijdens SPOEL op een verrassend goed programma getrakteerd worden, een programma waar veel in te ontdekken valt."

Ook dit jaar pakt SPOEL het wat bands betreft groots aan. Zo vind je in het Amfitheater de explosieve jazz van Tommy Moustache en elektronische beats van The Bunga Bunga Experience. Kun je wegdromen bij de indie-pop van Dakota, de haren losgooien bij Donnerwetter en neemt Rivers je mee in hun liefde voor country muziek.Tussendoor kun je genieten van intieme optredens van singer-songwriters: Baragan, James Walker (UK), Judy Blank, Matt Phillips (US) en Jackie Please.

De organisatie van SPOEL is in handen van de bevlogen vrijwilligers van Werk aan het Spoel. John Thämer is één van hen:,,Het leuke aan SPOEL is dat we voor elk wat wils hebben. Lekker loungen bij het terras, dansen in het Amfitheater, poëzie luisteren. Maar bovenal is SPOEL een festival om met je vrienden te genieten. Daarom kun je dit jaar ook een 'Vriendenticket' kopen, dat zijn vijf kaarten voor de prijs van vier!"

Stella Slagboom ontvangt elk jaar de artiesten op het festival:,,Het is echt heel leuk om te zien dat ze allemaal verbaasd zijn dat Werk aan het Spoel zo'n mooie plek is. Dat verwachten ze helemaal niet. En ze vinden het ook te gek dat het festival terrein eigenlijk een grote backstage is en iedereen dus overal mag komen."

 

SPOEL, zondag 3 september, 13.00 - 20.00 uur, Werk aan het SpoelKaarten: 15,00, Vriendentickets: 4 + 5e gratis = 60,00,  www.spoel.info/kaarten