Start bouw woningen Quartet

CULEMBORG Aannemersbedrijf Batenburg b.v. start 27 oktober met de bouw van twintig woningen op een deel van de oorspronkelijke Entree Lanxmeer kavel. De twintig woningen worden voor de zomervakantie van 2016 opgeleverd. De overige delen van de kavel houdt de gemeente Culemborg vrij voor particuliere initiatieven. MIII architecten uit Rijswijk heeft het plan ontworpen.

De gemeente heeft de kavel de afgelopen maanden bouwrijp gemaakt. Verder is de parkeerplaats aan de Guido Gezelleweg ingericht, is er een nieuw fietspad aangelegd en zijn de parkeerplaatsen aan de Anna Blamanweg en Guido Gezelleweg aangepast. Na oplevering van de woningen wordt het mandelig gebied, in samenspraak met de bewoners, ingericht.

Lanxmeer is een ecologische woon- en werkwijk, met circa tweehonderd woningen en appartementen, een aantal kantoren en werkplaatsen. De wijk is ontwikkeld als bijdrage aan de ontwikkeling van een duurzame en milieubewuste samenleving. Het gebied van 24 hectare geldt tegenwoordig als een internationaal voorbeeld voor duurzame stedenbouw. Duurzaamheid, milieu en energiezuinigheid zijn de pijlers die aan de basis staan van de ontwikkeling van de wijk.

Inspiratiewandeling

Hoewel de wijk EVA-Lanxmeer al vijftien jaar bestaat, is hij nog niet af. Er zijn nog steeds kavels beschikbaar. Op 16 oktober kunnen belangstellenden van 16.00 uur tot 17.00 uur tijdens een inspiratiewandeling in Lanxmeer ideeën opdoen voor de kavels die nog beschikbaar zijn. De inspiratiewandeling start op het stationsplein. Aanmelden kan via papierenletters@xs4all.nl.