• HACC

Start seizoen HACC

CULEMBORG De Historische Automobiel Club Cuylenborgh start deze maand weer met haar activiteiten. Zaterdag 21 april is de taxatiedag voor oldtimers bij Premio Jägers , Banden & Autoservice aan de Pascalweg in Culemborg. Deelnemers aan deze dag kunnen nog opgeven bij TH. Jägers via 06-51748787.

De tweede activiteit, de opening- en bloesemrit wordt zondag 22 april gereden en gaat weer de mooiste en dunste weggetje van de Betuwe doorkruisen. Oldtimerliefhebbers wordt geadviseerd om hun oldtimer uit de winterstalling te halen en massaal mee te doen aan deze eerste Bloesemrit. Voor de leden van de HACC is deze rit gratis, niet leden (per oldtimer met twee personen) nemen deel voor € 7,50.

Traditiegetrouw start de rit bij een van de hoofdsponsors van de Historische Automobiel Club; dit jaar bij Visscher Autogroep aan de Pascalweg in Culemborg. Deelnemers zijn daar vanaf 11:00 uur welkom voor de koffieklets en het bewonderen van elkaars oldtimer. Ook deze keer wil de HACC weer enkele bewoners, dit keer uit verzorgingshuis de Kulenburg, als bijrijder mee laten genieten van deze rit en de (auto)liefde uit hun jeugd.

Na een openingswoord van de voorzitter begint de stoet oldtimers om 12:00 uur aan de rit. De bloesemrit die meestal rond de 90-100 oldtimers trekt en zo rond de 90 kilometer lang is wordt halverwege onderbroken voor de traditionele koffiestop met een gebakje. Daarna wordt de route vervolgd en sluiten zij de rit rond 16:00 uur af met een drankje en de traditionele bitterbal bij Visscher Autogroep.

Info: Harry van Engelen via 06-25325723, www.hacc.nl