• Arjan Pothuizen is initiatiefnemer van Het Ultieme Kuilenburgse Woord.

    Agnes Corbeij

Stem op het Ultieme Kuilenburgse Woord

CULEMBORG Vijf woorden dingen mee naar de titel Het Ultieme Kuilenburgse Woord. Dit zijn: Hug(gie), Keltie, Meggie, Ooievaarskokkie en Kwanshuis. Welk woord moet winnen volgens jou? Breng hier je stem uit.

Veel lezers stuurden woorden in die volgens hen echt Kuilenburgs zijn. Deze stapel woorden werd voorgelegd aan de jury. Deze bestaat uit burgemeester Gerdo van Grootheest, Yvonne Jakobs, lid van Voet van Oudheusden, en de Culemborgers Frans Waroux, Julia Suitela en Reda El Makhloufi. Frans is ridder in de Orde van Oranje Nassau, Julia is leerlinge van het KWC en heeft Molukse roots, Reda is leerling van Lek en Linge en heeft wortels in Marokko. Ook onze eigen columniste Els van Hooff, zij schrijft altijd in het Kuilenburgs, hebben wij gevraagd toe te treden tot de jury.

Samen kwamen zij tot bovenstaande selectie. Nu is het aan de lezer, aan de Culemborger zelf. Welk woord is volgens jou het Ultieme Kuilenburgse Woord? Stem mee en hoor op de verjaardag van Culemborg, 6 december, op welk woord de meeste stemmen zijn gevallen. Op die dag wordt het Ultieme Kuilenburgse Woord op het stadhuis officieel bekend gemaakt door de jury.

Voor de volledigheid geven we ook de betekenis van de vijf woorden. Hug(gie) betekent helling, keltie is een kerel(tje), meggie een meisje, ooievaarskokkie is een lieveheersbeestje en kwanshuis betekent bijna ongemerkt iets doen.