• Martin Smaling
  • Martin Smaling
  • Martin Smaling
  • Martin Smaling

Steuntje in de rug voor Culemborgse Schoolorkesten

CULEMBORG Het 3e jaar Culemborgse Schoolorkesten is in volle gang. Samen met harmonie Pieter Aafjes, Gemeente Culemborg, Brede School Culemborg, Lek Linge en KWC houdt Kunst Educatie Culemborg (KEC) dit jaar voor de derde keer op rij het project Culemborgse Schoolorkesten.

Leerlingen tussen de 10-15 jaar schrijven zich in voor 22 gratis muzieklessen op een instrument naar keuze. Na circa 12 lessen starten de orkestrepetities en leren de kinderen tijdens 18 gratis orkesttrainingen wat het is om 'samen' te spelen in een orkest. Afgelopen zaterdag toonden de jonge muzikanten hun vaardigheden tijdens 3 concerten in de stad, waaronder op het plein voor het Elisabeth Weeshuis.

Mede dankzij vele enthousiaste vrijwilligers en met behulp van subsidies vanuit Cultuurfonds Culemborg, stichting Elisabeth Weeshuis, Lions Culemborg, Het Oranjefonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en stichting Escape en de gemeente Culemborg wordt dit unieke project mogelijk gemaakt.

De Culemborgse Lionsclub deed daar nog een schepje bovenop door voor aanvang van het optreden uit handen van voorzittter Harry Evers (R) een cheque ter waarde van 1000,- euro te overhandigen aan Treja van den Heuvel (KEC) en Rob van Tuil (Pieter Aafjes). Het bedrag was bij elkaar gebracht met de eerder gehouden wijnactie van de Lionsclub.
Voor bijdragen aan dit unieke project is er een Rabobank rekeningnr beschikbaar: NL97RABO0191666041 tnv KEC en ovv CSO