• Eva Reinalda

Succesformule Jam Jazz & Pizza keert terug in Gelderlandfabriek

CULEMBORG Zondag 18 september om 14.30 uur is het tijd voor de eerste editie van het nieuwe seizoen Jam Jazz en Pizza. De spits van deze concertreeks wordt afgebeten door het bijzondere duo zangeres Kim Hoorweg en pianist Mike Del Ferro. In de pauze wordt een pizzapunt geserveerd door het restaurant Una Volta.

Kim Hoorweg staat met één voet in New York, maakt underground jazz met Erykah Badu-georienteerde grooves & hip-bop met een soul-touch. Trijntje Oosterhuis, Gino Vanelli, Candy Dulfer en Benjamin Herman werkten al eerder met deze jongedame. Ooit als 14-jarig meisje getekend bij Amerikaans plantenlabel Verve en haar CD met Shirma Rouse genomineerd voor een Edison. Nu broedt de zangeres in 2016 op een nieuwe plaat met Raul Midón (USA) en een tour met gypsy-gitarist Robin Nolan (UK). Je zou bijna vergeten dat ze pas 23 jaar is.

Mike del Ferro wist al op jonge leeftijd dat als hij de muziek wilde spelen die hem is ingegeven, Nederland te klein zou zijn. Wie vaak wil optreden buiten de eigen landsgrenzen heeft een netwerk nodig dat verder reikt dan Brussel, Kopenhagen of Londen. Zeker in de jazz, een genre dat zich niet makkelijk laat kennen door het grote publiek. Dat besef was bij Del Ferro al doorgedrongen tijdens zijn studiejaren aan het Amsterdams conservatorium. Inmiddels bezocht hij meer dan 110 landen en deed hij tal van contacten op die hem verder brachten in de muziek. Del Ferro toont zich een muziek-omnivoor die geïnteresseerd is in allerlei stijlen, culturen en tradities en makkelijk te porren voor nieuw avontuur.

Deze twee muzikanten spelen zondag 18 september samen in de Gelderlandfabriek.

Tijd: 14.30 - 16.30. Entree €15.- inclusief pizzapunt.

Reserveren kan via: www.degelderlandfabriek.nl