• De Gelderlandfabriek

Succesvolle afsluiting Jam Jazz & Pizza seizoen

CULEMBORG Zondag stonden Mike Boddé en Kim Hoorweg in een uitverkochte zaal in de Gelderlandfabriek. Ondanks de zomerse temperaturen koos het publiek massaal voor de laatste Jam Jazz & Pizza van dit seizoen.

Vanaf het moment dat het duo de zaal in stapt, weet het de aandacht van het publiek vast te houden. Niet alleen met mooie muziek, maar ook met een groot gevoel voor humor. Zoals je uiteraard mag verwachten van ex-cabaratier Mike Boddé. Die getuigt na de pauze tot grote hilariteit van zijn zogenaamde haat voor jazzmuziek, waarbij de vleugel nog net niet naar de andere kant van de zaal rolt. De 24-jarige zangeres Kim Hoorweg sluit perfect aan bij deze grappenmaker en laat zich niet snel uit het veld slaan. Zo vlug en makkelijk als het duo de zaal weet te vermaken met aanstekelijke humor, zo gemakkelijk gaat het ze af om de zaal tot helemaal stil te krijgen. Dat lukt ze ook tijdens de Nederlandstalige versie van het nummer 'Les Vieux' (De Oudjes) van Jacques Brel, waarmee ze menig toeschouwer een brok in de keel bezorgen. Engelstalig, Nederlands en zelfs liedjes waar amper echte woorden aan te pas kwamen met hier en daar een improvisatie, worden perfect uitgevoerd. De zaal wordt keer op keer verrast door het krachtige, eigenzinnige geluid van Hoorweg en het energieke pianospel van Boddé. Een memorabele afsluiter van het eerste volledige seizoen van Jam Jazz & Pizza.

Inmiddels staan er al weer nieuwe en grote namen op het programma. Op 7 september trappen saxofonist Hans Dulfer en gitarist Jerôme Hol het nieuwe seizoen af. De tickets vliegen nu al de deur uit. Later maken ook gitarist Harry Sacksioni (met celliste Maya Fridman op 15 oktober) en trompettist Eric Vloeimans (die een masterclass geeft op 19 november) hun opwachting.