Thuiszorg De Betuwe draagt huishoudelijke hulp over aan BetuweZorg

CULEMBORG BetuweZorg neemt na goed gezamenlijk overleg de huishoudelijke hulp van Thuiszorg de Betuwe over. Per half juni 2016 gaan de medewerkers van Thuiszorg De Betuwe over naar BetuweZorg.

Door bezuinigingen in de zorg werd het financieel onmogelijk voor Thuiszorg De Betuwe (onderdeel van Zorgcentra De Betuwe) om huishoudelijke hulp te blijven aanbieden aan haar cliënten. Bovendien is het leveren van huishoudelijke diensten geen core bussiness. De organisatie is immers een expertise centrum voor zorg voor ouderen en levert begeleiding, verzorging en verpleging thuis én op negen locaties in Rivierenland. In december besloot Thuiszorg De Betuwe daarom het contract met de gemeenten, inzake de huishoudelijke hulp, op te zeggen. Dit na advies met de ondernemingsraad en de cliëntenraad.

Thuiszorg De Betuwe is ervan overtuigd met BetuweZorg een kwalitatief goede zorgorganisatie te hebben gevonden met ruime ervaring in de huishoudelijke hulp. Samen streven we naar continuïteit van dienstverlening voor cliënten en behoud van werk voor medewerkers. Medewerkers zijn in april tijdens een bijeenkomst op de hoogte gebracht van de plannen. Cliënten zijn middels een brief op de hoogte gebracht.

BetuweZorg heeft veel ervaring in het leveren van huishoudelijke hulp. Er werken momenteel ruim 400 betrokken medewerkers die met plezier de zorg voor de cliënten regelen. Deze zorg wordt afgestemd op de wensen en behoeften van de cliënt, waarbij eigen regie en zelfredzaamheid zoveel mogelijk worden gestimuleerd.

Info: www.zorgcentradebetuwe.nl en www.betuwezorg.nl