• Theo van Dam
  • Theo van Dam

TIP staat klaar voor het toeristisch seizoen 2018

CULEMBORG De vrijwilligers van het toeristisch informatiepunt (TIP) in Culemborg staan ook dit jaar weer klaar om bezoekers van binnen en buiten Culemborg te ontvangen. Burgemeester Gerdo van Grootheest kwam op 16 april tijdens de Algemene Vrijwilligers Vergadering als speciale gast op de koffie bij de vrijwilligers, wat door de TIPpers bijzonder gewaardeerd werd.

Elk jaar ontvangt het TIP enkele duizenden bezoekers aan de balie in het Stadhuis aan de Oude Vismarkt 4. Als ware ambassadeurs van Culemborg geven de TIPpers tips over de mooiste plekjes in de stad, attenderen zij over de leukste wandelingen en fietsroutes in en om Culemborg.

Op de eerste zaterdag van de maand organiseren ze daarnaast, gedurende het hele jaar (om 14:00 uur) een gratis rondleiding in het historische stadhuis. Zo wordt niet alleen de binnenkant van dit eeuwenoude gebouw voor iedereen zichtbaar, maar komt ook de geschiedenis van Culemborg nog eens voor het voetlicht. Aan nieuwe bewoners reiken ze het welkomstpakket namens de gemeente uit, met daarin veel informatie over de stad.

De vrijwilligers van het TIP zijn van 1 april tot en met 1 november open, maandag 13.00-17.00 uur, dinsdag - vrijdag 10.00-17.00 uur en zaterdag - zondag 12.00-16.00 uur aanwezig. In de overige maanden is het TIP alleen tijdens kantooruren open.