• THEO VAN DAM CULEMBORG
  • THEO VAN DAM CULEMBORG
  • THEO VAN DAM CULEMBORG
  • THEO VAN DAM CULEMBORG
  • THEO VAN DAM CULEMBORG

Topprestatie orkesten Pieter Aafjes bij Visscher Winterconcert

CULEMBORG De slogan van auto bedrijf Visscher " Uw tevredenheid, ons doel" werd zaterdagavond ten volle waargemaakt. Ruim 600 bezoekers kwamen af op het Visscher Winterconcert. Via de showroom, waar de auto's in volle glorie stonden te blinken, werd het publiek naar de werkplaats geleid, die was omgebouwd tot een ware concertruimte.

Bij binnenkomst werd het publiek eerst verrast door het opstaporkest van Pieter Aafjes o.l.v. Manon Vermeer. Getrakteerd op gratis koffie bleven velen luisteren naar de muzikanten in de beginnende fase van hun muzikale carrière bij Pieter Aafjes.

Precies om 20.00 uur hield Henk Visscher op zijn joviale manier een korte toespraak waarbij hij iedereen een fantastisch 2015 wenste en van harte welkom heette op dit concert. Vervolgens nam Jurriën van der Veer de presentatie op zich. Het Midden Orkest o.l.v. Arjan Gaasbeek opende het programma met het nummer "Where Eagles Soar van Bert Appermont. Dat het uit ruim 60 muzikanten bestaande orkest nog steeds muzikaal aan het groeien is, was te horen. Een waar hoogtepunt voor de pauze was het muzikale sprookje, met als verteller Jurriën van der Veer, "Rapunzel". Een daverend applaus was de beloning voor orkest en dirigent.

In de pauze kreeg het publiek een drankje aangeboden door de gastheer. Tussen de Peugeots en Citroëns werd druk gepraat over de geweldige opzet van dit concert en de prima akoestiek in de werkplaats.

Na de pauze het groot symfonisch blaasorkest van Pieter Aafjes o.l.v. de 80 jarige Heinz Friesen, die dit jaar op 30 mei met een groots jubileumconcert in Culemborg zijn 40-jarig dirigentschap gaat vieren bij Pieter Aafjes. Dat de maestro het orkest nog volledig in zijn hand heeft, liet hij gelijk al horen in de drie Slavische Dansen van Dvorak, waarin hij het orkest vol vuur en expressie tot grote hoogte leidde. Arjan Gaasbeek excelleerde in het tweede nummer op zijn klarinet in SzekiMuzsika. Na de Armeense Dansen van Reed, werd door Ton Wolffenbuttel op trompet de Spaanse Paso doble "El Torico de la Cuerda" ingezet.

Na dit nummer kwam voorzitter Kees Hilhorst met diverse bedankjes richting dirigenten, de vele mensen achter de schermen en natuurlijk in het bijzonder de gastheer Henk Visscher. Door hem werd Jurriën van der Veer in het zonnetje gezet omdat hij voor de 25ste keer dit Nieuwjaars/Winterconcert presenteerde. Henk Visscher bood hem in zijn afscheidswoordje nog een weekend gebruik van een Peugeot Cabriolet aan. Tot slot werd voor een laaiend enthousiast publiek de Florentiner mars ingezet waarmee een einde kwam aan een zeer geslaagd Visscher Winterconcert.