• Politie Oost-Nederland

Twee mannen op heterdaad aangehouden voor auto-inbraak

CULEMBORG Afgelopen nacht zijn twee mannen van 22 en 29 jaar oud, beiden woonachtig in Den Bosch, op heterdaad aangehouden als verdachten van een auto-inbraak in Culemborg. Een oplettende buurtbewoner deed afgelopen nacht melding van een verdachte situatie op de Perrenotlaan in Culemborg, waarbij een persoon opvallend veel interesse leek te hebben in geparkeerde auto's aldaar.

Agenten gingen ter plaatse en troffen een auto met ingeslagen ruit aan. Door een oplettende getuige werd het kenteken van de auto doorgegeven, waar de verdachte persoon in was weggereden. Deze auto met de twee inzittenden

werd uiteindelijk door de politie gecontroleerd op de N320 ter hoogte van Beusichem, waarna de twee verdachten werden aangehouden. Tijdens de fouillering van de verdachten werden goederen aangetroffen die zeer waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn.

Wie in de nacht van dinsdag 31 oktober op woensdag 1 november slachtoffer is geweest van een auto-inbraak, kan dit melden via 0900-8844. Mogelijk dat de twee aangehouden verdachten gestolen goederen bij zich hadden.