• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Twee uitverkochte voorstellingen Projectkoor La Traviata

CULEMBORG Zondagmiddag werd aan de Varkensmarkt het muurgedicht 'Omtrent opera' onthuld door operazanger Bas van Kuijlenburg. Daarmee aandacht vragend voor het grote optreden van het projectkoor van 75 zangers en zangeressen, dat twee voorstellingen zou geven tijdens de film La Traviata van Guiseppe Verdi in de Fransche School.

Beide voorstellingen waren dan ook uitverkocht en inleider Rieks Hoogenkamp, voorzitter en organisator van de Roos van Culemborg, moest in zijn openingswoord mededelen dat hij verschillende mensen teleur moest stellen, zoveel belangstelling was er voor deze historische optredens.

Bas van Kuijlenburg, met pianobegeleiding van Ineke Geleijns, is vier zaterdagochtenden met zijn 75-koppige Culemborgs amateur-operazangerskoor aan het oefenen geweest.

Dinsdag- en woensdagavond was de première voor het koor. De filmversie van Franco Zefferelli werd onderbroken door live gezongen nummers

Op de vraag aan Bas hoe hij zo'n groot koor heeft kunnen regelen, antwoordde hij: ,,Omdat het een projectkoor is dat maar vier keer hoeft te oefenen. Na deze uitvoeringen in de Fransche School gaat iedereen weer zijn eigen weg. Ik weet dat men in Culemborg jaloers kan zijn op zo'n groot koor, maar niet iedereen heeft zin om het hele jaar te blijven oefenen en dan is zo'n projectkoor een mooie oplossing."