• Johanneke van Kempen

Tweede Kapelconcert in Het Weeshuis

CULEMBORG Op zondag 23 april om 11.00 uur kan muziekminnend publiek genieten van het tweede Kapelconcert in Het Weeshuis. Deze keer is Nine Sligter te gast. Zij laat met de klanken van dwarsfluit werken van Bach tot Berio klinken in de sfeervolle historische ruimte in het hart van Culemborg.

,,Ik durf het bijna niet te vertellen," glimlacht Nine Sligter op de vraag waar haar liefde voor dwarsfluit vandaan komt. ,,Ik was negen jaar en mijn beste vriendin speelde accordeon. Mijn vader was musicus en hij had speciale voorkeuren voor mijn muziekkeuze. Accordeon mocht ik niet spelen. Op een zekere dag zag ik een muziekparade. Mijn oog viel onmiddellijk op een meisje met een dwarsfluit." De jonge Sligter, die toen het instrument voor het eerst zag, was meteen verkocht.

,,Er waren twee redenen waarom ik meteen iets voor dit instrument voelde: er kamen prachtige hoge, heldere geluiden uit. En de dwarsfluit glom ook zo mooi."

Nine Sligter is professioneel dwarsfluitist. ,,Ik wil met de klanken een verhaal vertellen,. Waar woorden stoppen, daar begint de muziek." Zij speelt een grote diversiteit aan muziek, waardoor haar optredens sfeervol en memorabel zijn. ,,Mijn grootste inspiratie zijn mijn leerlingen. Ik heb 25 jaar les gegeven op Het Conservatorium in Utrecht, waar ik soms zeven jaar lang, week in week uit met dezelfde leerlingen werkte. Dat contact, nu ik geen les meer geef, mis ik wel." Ze poetst ondertussen haar dwarsfluit schoon en legt het voorzichtig terug in het koffertje. ,,Met muziek maken kom je alles tegen. Als ik een blokkade bij een van mijn studenten kon doorbreken was ik geslaagd. Nu geef ik nog les aan amateurs. Na een muziekles voel ik me extra energiek. Ik zie de blijdschap van mijn leerlingen en dat maakt mij zo gelukkig!"

Op zondag 23 april is Nine Sligter te gast bij de Kapelconcerten in Het Weeshuis te Culemborg. Een bijzondere beleving, een intiem concert met werken van Bach tot Berio. Het programma start om 11.00 uur met een kopje koffie of thee met iets lekkers in het Weescafé. Daarna kan het publiek de kapel betreden, die wordt omgetoverd tot een intieme concertzaal. De muziek start om 11.30 uur en duurt tot ongeveer 12.15 uur. Entree 17,50 euro inclusief koffie/thee/lekkers. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, waardoor vooraf reserveren zeer wenselijk is. Voor meer informatie en tickets: www.lepke.nl of 06-14380518.