• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Tweede Stamplaats in gebruik

CULEMBORG Op zaterdag 6 oktober werd de tweede Stamplaats in het kader van Culemborg 700 in gebruik genomen. De bewoners aan de Toon Hermanshof lieten aanwezige vertegenwoordigers van de Leefbaarheids Alliantie en de Provincie Gelderland weten heel content te zijn over de samenwerking met de Coöperatie van Makers hierin.

Na het dankwoord, namens de bewoners aan de hof, van Anneke Ganzevoort was het aan Jan Noyen de beurt de inauguratiehandeling te verrichten: het inbranden van het Stamplaats-brandmerk.

De Stamplaatsen voor Culemborg 700 is een initiatief van Stadswerkplaats-Culemborg (lid van de Coöperatie van Makers). Dit project is mede tot stand gekomen dankzij de bijdragen uit de Leefbaarheids Alliantie, de Provincie Gelderland, de Gemeente Culemborg en hete Buurtpanel. Na de Toon Hermanshof volgen nog vier Stamplaatsen in het jubileumjaar Culemborg 700: de Bomedikke (initiatief van een bewoner aan de Oostersingel en de Josefschool), De Tuinpiraten (natuurspeeltuin), het Bakelbos en Schoolhof West. In het najaar volgt de onthulling van de Stamplaats van de Tuinpiraten.

GEROOIDE BOMEN STAMPLAATS is een project van Stadswerkplaats-Culemborg waarbij van plaatselijk gerooide bomen meubelstukken en objecten worden gemaakt. Het mooiste is als de bomen weer terugkomen op de plek waar ze gestaan hebben. En dat, in samenwerking met bewoners en organisaties. Zo krijgt de boom in zijn nieuwe vorm een centrale plaats in de wijk. Een nieuwe 'Stamplaats' is ontstaan. Deze Stamplaats is vanaf nu een ontmoetingsplek voor en door buurtbewoners; een startpunt voor nog meer moois.

Stadswerkplaats-Culemborg werkt in dit project met stagiaires en verschillende cliënten uit de dagbesteding en biedt tevens diverse activiteiten op het gebied van duurzaamheid. De Stadswerkplaats-Culemborg: een veilige leer-/werk- en ontmoetingsplaats waar ruimte is voor ieders creativiteit en talent, waar kennis en ideeën worden gedeeld.