• Scarlet Rose

Tweede voorronde Parel van de Betuwe in Culemborg

CULEMBORG De 29ste editie van de Parel van de Betuwe kent acht deelnemende bands, dit jaar verdeeld over twee voorrondes. De tweede voorronde vindt op zaterdag 10 maart plaats in De Gelderlandfabriek, Stationsweg 7 in Culemborg. De zaal gaat open om 20.30 uur en de entree is 8 euro.

EgoTwister is een 5-koppige stevige hardrockband met vette grooves, een pittige bite en hun songs zijn volledig autobiografisch. De oude formatie 24/7 Junction werd gedwongen met andere ogen naar de toekomst te kijken, omdat de toenmalige drummer een andere weg insloeg. Een nieuwe drummer en tweede zanger werden al snel gevonden. Ondersteund door twee melodieuze gitaren en een steady bass kreeg EgoTwister binnen een jaar vaste vorm. Een nieuw repertoire was snel geschreven en niet veel later was daar de EP. EgoTwister is klaar voor het podium!

Pop- rockband Switch uit Meteren bestaat uit Twan de Kock, Jordy van Eijk, Koen Roza en Wessel van Rooijen. De band won in 2016 en 2017 de talentwedstrijd "SOS Star On Stage". Een nummer spelen op Appelpop was de prijs en dat smaakte naar meer. De band is serieuzer geworden, wordt steeds meer gevraagd voor optredens en ze zijn op dit moment bezig met hun eerste album.

Scarlet Rose is een indierockband met een volledig eigen repertoire. Ze spelen nummers met pakkende gitaarriffs, afwisselende drumritmes, strakke bas, lead en backing vocals, die het publiek weten te raken. De 5-mansformatie Scarlet Rose brengt vol enthousiasme hun muziek en zijn op de trein gestapt waarvan het eindstation nog niet in zicht is.

Indecision is een alternatieve rockband mét besluitvaardigheid! Het enige waar Laurens, Bjorn, Nick en Robin niet over konden beslissen was de bandnaam. Ze zijn vastberaden over hun eigen werk en laten dat graag horen. Door de tijd heen hebben ze veel verschillende stijlen gespeeld, van akoestische ballades tot stevige hardrock. Uiteindelijk hebben ze hun eigen geluid gevonden. Ze hebben zich vooral laten inspireren door Britse poprock en het ruigere Amerikaanse geluid.

Rockband Sultan zorgt voor de afterparty deze avond.

De finale van de Parel is op 21 april, Zinder Podium, Rechtbankstraat 1, Tiel, entree € 10,-

Voor meer informatie: www.parelvandebetuwe.nl