• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Uitverkocht huis voor Harry Sacksioni

CULEMBORG Zondagmiddag trad tijdens de Jam, Jazz & Pizza-serie in de Gelderlandfabriek de meestergitarist Harry Sacksioni op.

Deze artiest hoeft nauwelijks nog introductie. De geboren Amsterdammer, al geruime tijd wonend in het Rivierengebied, speelde in zijn rijke carrière met zo'n beetje elke bekende collega-muzikant. We noemen slechts Herman van Veen, Raymond van Groenewoud en Frank Boeijen. Sacksioni staat vooral bekend om zijn eigen composities voor sologitaar die door vele gitaristen worden gebruikt als studiemateriaal. Al op zijn dertiende - hij is van 1950 - schreef hij zijn eerste orkestcompositie. Kortom, een alleskunner. In de Gelderlandfabriek werd hij vergezeld door de Russische celliste Maya Fridman (1989). Zij studeerde in 2016 af aan het Conservatorium van Amsterdam en won al in 2013 de Grote Prijs van Nederland als beste musicus.

Natuurlijk trad Harry ook solo op en juist dit solo-optreden sprak het publiek extra aan.

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Ook in november staat weer een bijzondere artiest te wachten.