• STMR

Unieke woonvorm voor mensen met dementie

GELDERMALSEN Begin vorig jaar opende STMR al een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie in Culemborg (Elisabeth-hof aan de Vuurvlinderlaan). Over enkele maanden opent STMR ook in Geldermalsen aan de Koningsweg een bijzondere woonlocatie voor mensen met dementie. Om inwoners in en rondom Geldermalsen te informeren over deze, voor Geldermalsen unieke, kleinschalige woonlocatie is er een informatie-avond op 23 januari in mfc De Pluk in Geldermalsen. Unieke woonvorm voor mensen met dementie

De bouw is in volle gang. Aan de Koningsweg in Geldermalsen wordt een bijzondere, voor deze gemeente zelfs unieke, woonvorm gebouwd waarbij 'huiselijk en betrokken' de sleutelwoorden zijn. Naar verwachting opent STMR in mei dit jaar de deuren van deze kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie.

De speciale woonlocatie is bestemd voor mensen waarvoor thuis wonen geen optie meer is. In mei dit jaar zijn de speciale groepswoningen gebruiksklaar en kunnen 32 bewoners met dementie er hun intrek nemen. De bewoners krijgen de beschikking over een eigen studio met badkamer en een gezamenlijke gezellige huiskamer met open keuken. In de bijzondere woonlocatie is aandacht voor het welzijn van de bewoners en wordt zorg geleverd in een huiselijke sfeer door betrokken medewerkers.

Bewoners pakken zo veel mogelijk dagelijkse zaken zelf op en krijgen daar waar nodig professionele ondersteuning. Samen wordt bekeken welke dagindeling door de bewoner als zinvol wordt geacht. Familieparticipatie is daarbij noodzakelijk. Aan de ene kant omdat de bewoner daardoor het gevoel van 'thuis' gemakkelijk blijft behouden, aan de andere kant omdat het voor familieleden belangrijk is dat men zich in onze locaties gekend weet en welkom voelt.

INFORMATIEAVOND Voor geïnteresseerde, toekomstige bewoners en familieleden organiseert STMR een informatieavond deze voor Geldermalsen unieke woonvorm voor mensen met dementie. Iedereen is welkom op maandag 23 januari van 19.00 tot 20.30 uur in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Bel voor meer informatie of direct aanmelden met de Klantenservice van STMR 0900-8433 of kijk op www.stmr.nl/kleinschaligwonen