• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Veel te beleven tijdens Elisabethdag

CULEMBORG Zondagmiddag vond in Het Weeshuis de feestelijke Elisabethdag plaats, met tal van activiteiten zoals theater, poëzie en muziek. De dag werd afgesloten met een oer-Hollands aanschuifbuffet van stamppotten.

Om 13.00 gaf president protector Peter Otten het startsein voor het programma met onder meer een puzzeltocht door Het Weeshuis. Bezoekers konden de protectoren ontmoeten in de stijlvolle protectorenkamer, terwijl de bekende wasdames nu eens een keer te bewonderen waren met het organiseren van een taartbakwedstrijd. De monoloog 'De nachtmerrie van Elisabeth (voor 12 jaar en ouder)' werd getoond en er was ook een workshop voor de kinderen om een leuk verhaal te schrijven voor de jarige Elisabeth of een jurk voor haar te ontwerpen. Het Pakhuis vol Verhalen maakte het mogelijk dat de kleine en grote kinderen zich als echte hofdames konden kleden.

Het slotakkoord van deze middag was aan de Wooden Soldiers, de Nu-folk band, die een gedegen bandsound met lyrische meerstemmige zanglijnen combineerde.

Kortom er was deze middag genoeg te beleven in Het Weeshuis.