• Esther Coumans

Vernieuwing en meer beleving op Appelpop 2019

TIEL Het programma voor de 28e editie van Appelpop is rond. In totaal spelen er op 13 en 14 september dertig acts op drie nieuwe, overdekte podia. Naast deze nieuwe tenten is er meer en breder aanbod wat betreft drank en food en is er op muzikaal gebied gekeken naar verbreding en meer beleving voor de bezoeker. Zo kunnen de festivalbezoekers straks terecht in de SilentDisco en de PiekenDisco en wordt de RaboStage veranderd in een podium met een diverser aanbod van live acts met onder andere de Tante Joke Karaoke Band (waar de bezoekers zelf met live band mee kunnen zingen), het Singlefeestje en Superstijl (waarbij het publiek bepaalt wat er wordt gedraaid) én De Grote VrijMiBo Show, waarmee het festival dit jaar op vrijdag een uurtje eerder van start gaat.

Met meer sfeer en beleving geeft Appelpop een eigen draai aan de huidige trends in het festivallandschap. Zo wordt de Go-Tan Stage in een nieuwe tent geplaatst om meer intimiteit te creëren en daarmee diverser te kunnen programmeren. De RaboStage, die wordt overdekt met een shelter, staat in het teken van een breder aanbod van acts waardoor werkelijk elk muziekgenre in verschillende vormen langskomt. Het festival begint op die plek vrijdag met De Grote VrijMiBo Show als ultieme vrijdagmiddagborrel, inclusief bitterballen, live act The Passengers en dj's. Bij Singlefeestje kan iedereen zijn favoriete plaatje uit grote bakken trekken en aan de dj's geven. Op zaterdag bij Superstijl is het publiek elk kwartier de baas over het volgende muzikale thema. Bij de Tante Joke Karaoke Band kunnen de bezoekers op het podium zelf meezingen met de live band. Losgaan op hun favoriete nummers kunnen bezoekers ook met de feestjes van All of the 80's en Club Bizarre. De RaboStage biedt op beide dagen ook plaats aan live acts die bezoekers kunnen kennen van de radio of uit popzalen. Verspreid over het weekend zijn dit Merol, bekend van de hit 'Lekker met de meiden', de Ierse rockband Inhaler, Nederlandse rockbands Indian Askin, Mozes and the Firstborn, Tape Toy en Deposit en het tropische beats brengende Kuenta. Daarnaast ook nieuw op het terrein dit jaar: de SilentDisco inclusief Popquiz en de PiekenDisco waar elk uur een ander thema voorbij komt. Met deze nieuwe namen is het programma voor Appelpop 2019 compleet.

Niet alleen is er met een frisse blik naar het muzikale programma gekeken. Ook de foodcatering krijgt een grote facelift. Zo komt er dit jaar naast de vaste catering ook een divers aanbod aan foodtrucks. De foodcatering is dit jaar niet slechts op één locatie te vinden, maar zal nu in drie grote foodpleinen over het terrein worden verdeeld. De openingstijden van het festivalterrein zijn ook aangepast. Op vrijdag gaat het festivalterrein een uur eerder open dan vorig jaar, namelijk om 17.00 uur, om af te trappen met een vrijdagmiddagborrel. En op zaterdag opent het terrein een uur later dan normaal, namelijk om 13.00 uur.

Met een groot en divers aanbod aan live acts op de drie overdekte podia is en blijft Appelpop een grote favoriet van vele festivalgangers. Met de bovengenoemde namen is de line-up geheel bekend en binnenkort volgt dan ook de volledige timetable. De volgende acts zijn op Appelpop 2019 te zien: Within Temptation, Racoon, De Staat, Kraantje Pappie, Ilse DeLange, Nielson, Douwe Bob, Rondé, Rowwen Hezé, Davina Michelle, Danny Vera, Maan, Suzan & Freek, Thomas Azier, Indian Askin, Son Mieux, Navarone, Muyayo Rif, Eut, Mozes and the Firstborn, Merol, Kuenta, Inhaler, Tape Toy, Deposit, Tante Joke Karaoke Band, Singlefeestje, Superstijl, All of the 80's en Club Bizarre.
Info: appelpop.nl