• Dilly van de Langemeen en Linda Kleverlaan voerden Smalland afgelopen weekend op tijdens een eenakterfestival in Geldermalsen

    KuCu

Veronderstellingen, een intrigerende theatervoorstelling

CULEMBORG In de gezellige ambiance van Theater aan de slag speelt KuCu (Kunstprojecten Culemborg) drie eenakters. Het overkoepelende thema is: veronderstellingen. We denken te weten wie we tegenover ons hebben. Maar is dat ook zo? De voorstellingen zijn vrijdag 29 maart 20.15 uur en zaterdag 30 maart 14.00 en 20.15 uur in Theater aan de slag, Herenstraat 18-20 Culemborg. Entree: € 12,50. Reserveren via Kucu.nl. Graag met gepast geld aan de kassa betalen. Pinnen is niet mogelijk.

In 'Bejegen me heus' van Jos Ahlers, bewaken twee suppoosten (Anita van Os en René Koppers) een schijnbaar, belangrijk kunstwerk. Ze slijten hun dagen met absurde gesprekken. Sommige verhalen zijn waar, andere niet. Ook voor de suppoosten zelf is het soms niet meer duidelijk wat waar is. In 'Het ging niet, nee, gewoon niet nee' van Jibbe Willems, belt een zoon in paniek zijn moeder als zijn vriendin met slaande deur is vertrokken, omdat ze vindt dat het niet langer gaat. Wat de werkelijke reden van haar vertrek is en wat de oorzaak van de paniek is, wordt langzamerhand duidelijk. Spel: Arnoud Klijn.

En dan ten slotte in 'Smalland' van Peter Aten. Gerda heeft haar moeder Harriëtt al maanden niet gezien. Bij toeval komt ze haar tegen bij IKEA. Gerda voelt zich door haar moeder in de steek gelaten en recente gebeurtenissen hebben dat gevoel alleen maar versterkt. Wat is gebeurd? Komen moeder en dochter nader tot elkaar? Spel: Dilly van de Langemeen en Linda Kleverlaan.

Drie eenakters onder regie van Robbert Baars die intrigeren en ontroeren.