Vertelling en rondgang Sint Maarten

CULEMBORG In de Grote of Barbarakerk aan de Grote Kerkstraat houdt Eric Borrias op woensdag 11 november vanaf 18.00 uur een vertelling over Sint Maarten alvorens de Sint Maartenrondgang begint.

1700 jaar oud is het verhaal over Sint Maarten. Het thema is tijdloos: een goed voorbeeld kan ons verwarmen. Een eenvoudige daad van delen blijft de wereld bij. Het verhaal van Maarten, de militair op zijn paard, wordt verhaald door meesterverteller Eric Borrias.

De Grote of Barbarakerk is het decor waar honderden kinderen - en hun (groot)ouders - verwacht worden voor de start van de Sint Maartensrondgang door de stad. Alle scholen aan de oostkant van de Spoorlijn werken mee. Liedjes zijn geleerd, lichtjes in elkaar geknutseld. Om 18.00 uur begint het en een kwartier later zwermen de kinderen uit om tussen 18.15 - 20.00 uur aan te bellen met hun lichtjes en de traditionele liedjes te zingen. ,,En wat zou het mooi zijn als ze enige verantwoord lekkers als tegenprestatie mochten ontvangen! Daarom een oproep aan alle inwoners van de stad: doe uw passende inkopen, zet een lichtje voor het raam en ontvang de jonge zangers met gepaste hartelijkheid in de geest van Sint Maarten", aldus de organisatie.