• Weeshuismuseum

Verzin het! in weeshuismuseum

CULEMBORG Verzin het! is een superleuke workshop tekenen en schrijven van kunstenaar en illustrator Suzanne Huijs. Centraal staan weeskinderen die volop voorkomen in verhalen, boeken en films, zoals Remi uit Alleen op de wereld, Heidi en Pippi Langkous en natuurlijk Harry Potter en Lampje. Daar gaat de komende tentoonstelling Het wemelt van de wezen in het Elisabeth Weeshuis Museum over. Over verhalen, waargebeurd of verzonnen, maar altijd krachtig, inspirerend en ontroerend. Want kinderen zonder ouders staan voor grote uitdagingen om hun weg te vinden in de wereld.

Wie altijd al een verhaal heeft willen bedenken over een verzonnen personage, kan meedoen met Verzin het!. Een workshop voor kinderen en ouders over de lol van verzinnen. Je gaat samen fantaseren over het leven van een weeskind. Zoals echte schrijvers en illustratoren dat doen. Zo verzin, teken en schrijf jij ook een (klein) verhaal. Kunstenaar Suzanne Huijs helpt daarbij.

Data: 24 april en 1 mei om 14.00 uur en om 15.00 uur. Aanmelden via info@weeshuismuseum.nl. Entree: 2,50 euro per persoon. De workshops worden begeleid door kunstenaar en illustrator Suzanne Huijs. Het museumbezoek is die dag gratis. De tentoonstelling Het wemelt van de wezen – in verhalen, boeken en films is open vanaf 1 juni.