• Appelpop
  • Appelpop
  • Appelpop

Vijf nieuwe namen voor Appelpop 2019

TIEL Country en rock-'n-roll van Danny Vera, spannende electro van Thomas Azier, catchy synthpop vanSon Mieux, ongepolijste poprock van EUT en de acht koppige fiesta-fabriek Muyayo Rif uit Barcelona. Deze vijf acts zijn toegevoegd aan de line-up van Appelpop 2019. De, zoals altijd gratis, 28ste editie vindt plaats op 13 en 14 september op de Waalkade in Tiel.


Ongekend goede country en rock-'n-roll van eigen bodem. Dat brengt Danny Vera naar Appelpop 2019. Zijn single 'Roller Coaster' werd NPO Radio 2 Topsong en is sindsdien veelvuldig op elk radiostation te horen. Met zijn zwarte vetkuif en strak in het pak refereert hij meteen aan de muzikale meesters van vroeger. Deze man heeft al menig festival plat gespeeld en in september is Appelpop de volgende.

Thomas Azier is een echte wereldreiziger die zich laat inspireren door zijn omgeving en dat laat weerklinken in zijn muziek. Zo produceerde hij zijn eerste album in Berlijn waardoor het vol zit met techno invloeden en het een mysterieuze diepgang meekreeg. Zijn tweede album maakte hij in Parijs, wat een warmer en vriendelijker klinkende plaat opleverde. Het meest recente album van eind 2018 nam hij op zonder vaste woon- of verblijfplaats en kreeg toepasselijk de titel 'Stray' mee. Live brengt hij samen met zijn band de muziek vol overtuiging en is het nog intenser zodat hij het publiek raakt met elke toon.


3FM Megahit en NPO Radio 2 Popsong 'Everyday' van Son Mieux was de afgelopen tijd niet van de radio af te branden. De muziek van dezeCamiel Meiresonne laat zich het beste omschrijven als catchy synthpop uitgevoerd met een band vol vurige soul. Deze succesvolle formatie tourt dit jaar langs uitverkochte zalen door het hele land en is dus ook bij Appelpop meer dan welkom.

De charismatische jonge band EUT heeft vorig jaar meerdere malen bewezen dat ze de stempel 'band to watch' dik verdienen. Hun aanstekelijke en ongepolijste poprock knalt met een zeer welkome en verfrissende energie heerlijk van het podium af. Na een zeer goed ontvangen debuutalbum is EUT zeker ook op Appelpop 'one to watch'.

Latin, ska en punk wordt door Muyayo Rif moeiteloos samengebracht in een zomerse cocktail. Feest is gegarandeerd met deze vrolijke sfeermakers uit Barcelona, die ook met La Pegatina een nummer uitbrachten. Zo bliezen ze vorig jaar al aardig wat festivaltenten omver. Dit jaar mag ook Appelpop eraan geloven.

AL EERDER Eerder werden de volgende acht acts al naar buiten gebracht: Racoon, Within Temptation, Kraantje Pappie, Douwe Bob, Rondé, Nielson, Navarone en Davina Michelle. Daarmee biedt het jaarlijkse festival wederom een gevarieerd en actueel programma aan de ruim 120.000 bezoekers op de Waalkade in Tiel.


Kijk op appelpop.nl voor meer informatie rondom het programma, vrijwilligers en sponsoren.