• Ab Donker

Vlag kan uit voor groot deel eindexamenleerlingen Lek en Linge

CULEMBORG Het is reden voor taart op openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge. Het verlossende telefoontje is gepleegd - de examenuitslagen van de locaties in Culemborg en vestiging de Lingeborgh in Geldermalsen zijn bekend. Op veel plekken mag de tas aan de vlaggenstok.

Van de 881 eindexamenkandidaten kregen 746 leerlingen op het moment suprème te horen dat ze geslaagd zijn voor hun examens. Lek en Linge feliciteert alle geslaagden van harte met de door hen geleverde prestatie! Joost van Rijn, directeur-bestuurder van Lek en Linge: ,,We zijn erg trots en blij voor alle leerlingen die zo hard hebben gewerkt voor dit prachtige diploma. De leerlingen kunnen met vertrouwen beginnen aan een nieuwe fase in hun leven."

Een aantal leerlingen moet nog één of meerdere herexamen(s) doen om het felbegeerde papiertje te bemachtigen. Deze leerlingen hoeven de moed niet te laten zakken. Van Rijn verzekert: ,,Onze begeleiders zullen de herkansers helpen alles uit de kast te halen voor een succesvol herexamen. We wensen hen heel veel succes en sterkte de komende week."

Het slaagpercentage per niveau en vestiging na het eerste tijdvak:

Culemborg: Vwo: 83%, Havo: 73%, Vmbo-t/g: 96%, Vmbo-k: 88%, Vmbo-b: 91%

Geldermalsen, vestiging de Lingeborgh, Vmbo-t/g: 87%, Vmbo-k: 91%, Vmbo-b: 95%