• Henriëtte Houtsma -van Donkersgo

Volksuniversiteit gaat verder

CULEMBORG Het najaarsprogramma van Volksuniversiteit West Betuwe draait volop, tijd om achter de schermen al weer druk te werken aan het nieuwe voorjaarsprogramma. De Volksuniversiteit is succesvol in deze regio met een gevarieerd aanbod aan cursussen, workshops en lezingen. Er zijn vestigingen in Culemborg (kantoor), Tiel, Geldermalsen en Leerdam. Het najaarsprogramma loopt goed, een groeiend aantal cursisten komt uit een steeds groter deel van de regio.

Ook voor het komende voorjaarsprogramma staat ''leren met plezier'' weer voorop. Naast een breed aanbod talencursussen (Frans, Engels, Spaans, Italiaans, Arabisch en dit jaar zelfs Nederlands voor anderstaligen (NT2), is er op ook cultureel gebied veel keus. Zoals fotografie, schilderen, modeltekenen of aquarelleren, maar ook voor praktische cursussen zoals tuinieren, excel, programmeren en culinaire kookworkshops. Bovendien kunnen mensen met interesse voor kunst, historie en filosofie, yoga en tai-chi er terecht. Gezien de grote vraag gaat de Volksuniversiteit Duits, Pools en Turks in hun programma opnemen.

Vanzelfsprekend zoekt de Volksuniversiteit altijd cursisten, maar zij is ook op zoek naar (nog meer) ideeën voor het nieuwe programma en docenten. Belangstellenden worden uitgenodigd hun aanbod en voorstellen in te sturen. De Volksuniversiteit kan dan vraag en aanbod inventariseren en de cursussen faciliteren.

Info: www.vuwestbetuwe.nl