Voorstelling Bedkwartet in De Fransche School

CULEMBORG Surpluus speelt in juni vier keer de voorstelling Bedkwartet in theater De Fransche School. De voorstellingen zijn zaterdag 10 juni 20.00 uur; zondag 11 juni 14.00 uur; zaterdag 17 juni 20.00 uur en zondag 18 juni 14.00 uur.

Kaarten kosten € 12,-, met CJP € 10,-. Reserveren via www.surpluus.nl

Iedere relatie kent zijn eigen geheimen. De slaapkamer is de plek waar geliefden elkaar de naakte waarheid durven te zeggen. Of waar de waarheid pijnlijk bloot komt te liggen.

In Bedkwartet beginnen vier stellen met hun eigen verwachtingen aan de avond.

Ed en Dorien maken zich op voor hun jaarlijkse etentje ter ere van hun huwelijksjubileum. Mirthe en Klara zijn klaar voor hun housewarming, waarvoor zij Nick en Janna en Thijs en Suzanne hebben uitgenodigd. Een knalfeest? Janna komt alleen: Nick is door zijn rug gegaan en ligt te creperen in bed. Thijs en Suzanne zorgen voor de knal maar het feest is snel voorbij. Het wordt een rusteloze nacht voor iedereen.

Sinds de première is Bedkwartet geliefd bij zowel publiek als theatermakers. Het stuk wordt tot op de dag van vandaag veelvuldig gespeeld door beroeps- en amateurgezelschappen. De herkenbare, pijnlijke en komische situaties maken het tot een wereldwijd succes. Surpluus speelt het in een heel eigen en eigentijdse versie.

De regie is van Thomas van der Ham, met assistentie van Melda Koca. Spelers: Robbert Baars, Lidwien Boudens, Roel van Dam, Gab Franken, Aren Geerling, Wendy de Kok, Els Slaghekke en Edith Vissers.

Tekst: Alan Ayckbourn. Techniek: Thijs Ruardi.