• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Vriendenschaar haalt uit in beker

Nieuweling Joshua Cohen scoort vijf keer

door Rijk Dersjant (@RijkDersjant)

CULEMBORG Dit seizoen zou zomaar heel mooi kunnen worden voor CVV Vriendenschaar. Na de eerdere 4 - 1 overwinning op tweedeklasser Benschop trakteerde het elftal van trainer Harry Buur derdeklasser DESTO uit Utrecht op een flink pak rammel. De Culemborgers wonnen de bekerwedstrijd - mede dankzij vijf goals van Joshua Cohen - met 7 - 0.

Net als tegen Benschop was Vriendenschaar na een helft al klaar met de bezoekers. Vroeg in de wedstrijd zorgde een eigen goal van DESTO voor de 1 - 0, waarna aanvaller Joshua Cohen voor de tweede en derde treffer tekende. Na rust scoorde een speler van DESTO opnieuw in het verkeerde doel. De Utrechters waren gebroken. Dankzij nog eens drie doelpunten van Joshua Cohen liep Vriendenschaar uit tot 7 - 0.

Vriendenschaar heeft een goed vooruitzicht op de tweede ronde van de beker. De Culemborgers moeten dan wel de inhaalwedstrijd tegen De Meern winnen of gelijkspelen. Volgende week begint de competitie weer. Vriendenschaar trapt dan in eigen huis af tegen Hooglanderveen.