• Onstuimig schuim

    Onstuimig schuim
  • Wachtkamerorkest Leeuwarden

    jolanda

Walk of music: Culemborg 16 juni muzikaal op stelten

CULEMBORG Bruisende muzikale zondagmiddagen, een ongekend fenomeen voor de Culemborgse binnenstad. Op zondag 16 en 23 juni kunnen muziekliefhebbers uit de wijde omgeving in het centrum van de Lekstad terecht. Tussen 13.00 en 18.00 uur per middag 19 concerten!

De locaties zijn een verhaal op zich: de majestueuze protestantse Barbarakerk, de 19e-eeuwse R.K. Barbarakerk met een volstrekt andere sfeer, de intieme, bijna barokke Oud-Katholieke Barbarakerk, de sobere synagoge, nu kerk voor de Nederlands Gereformeerden en de Lutherse kerk aan de Achterstraat. Verder: het voorplein van het Weeshuis en het stadtheater De Fransche School zijn in gebruik. De Roos van Culemborg organiseert twee spectaculaire concertwandelingen onder de naam Walks of Music. 13.00 uur beginnen 6 verschillende concerten op 6 locaties. Het muziekgenre varieert: klassiek, folk, pop, hillbilly, opera enz. De concerten duren een half uur. De ensembles komen uit het hele land. 16 juni een spectaculair strijkersensemble uit Leeuwarden en een prachtig koor uit Tilburg. Tussen de concerten door een half uur slenteren door de binnenstad of zitten op de talrijke terrassen. De horeca komt met speciale Walk-of-Music aanbiedingen. De volgende uren (14.00 en 15.00 uur) een nieuwe ronde. Wie alle 6 deelnemende ensembles wil horen kan 16.00 uur terecht in de Grote Barbara. Een feestelijk afsluitend concert met alle deelnemende bands, koren en ensembles.

De Roos van Culemborg (actief in de driehoek cultuur-samenleving) bestaat 5 jaar en daarom is de prijs van een passe-partout slecht 5 euro. In de voorverkoop bij boekhandel Tomey (Markt 36) en een half uur van te voren voor de Grote Barbarakerk, de RK. Barbarakerk en Kattenstraat 12. Meer informatie? Overal liggen folders met gedetailleerde programma's. Op www.deroosvanculemborg.nl, knop 'Walks of Music' het volledige programma.