• Rein van Willigen

    Rein van Willigen

Walt Disney, het echte verhaal door kenner Rein van Willigen

CULEMBORG Altijd al het echte verhaal over Walt Disney willen horen, de bedenker van Mickey Mouse en talloze andere striphelden? Op 17 mei geeft Disney-kenner en -verzamelaar Rein van Willigen in de Gelderlandfabriek de lezing 'De man, de muis, de magie'. Ook vertoont hij tientallen filmfragmenten.

Je hebt fans en verzamelaars. Rein van Willigen behoort tot de laatste categorie. Hij woont in hartje Zaltbommel, omgeven door een adembenemende collectie Disney-spullen. Ondanks zijn niet te stelpen belangstelling en passie voor wat de Walt Disney Company in bijna een eeuw de wereld heeft geschonken, dweept hij er beslist niet mee. Wat heet, hij is zelfs reuze kritisch en kan dat ook prima uitleggen. Van Willigen werkte ooit voor Donald Duck, schreef drie boeken over Disney en organiseerde de grootste expositie die er over het fenomeen is gehouden. Dankzij zijn enorme kennis is hij al jaren terug vraagbaak als er weer iets over Disney moest worden gemeld. Ook was hij geregeld op tv, onder andere bij Paul de Leeuw. Onlangs nog wijdde het weekblad Panorama zes pagina's aan de Bommelaar en zijn verzameling.

Op 17 mei vertelt Rein van Willigen twee uur lang de mooiste anekdotes over het bedrijf dat iedereen ter wereld kent. Aanvang 20.00 uur. Entree 8,50 (incl. 1 kop koffie).

Let op: kaarten zijn tot en met 13 mei verkrijgbaar via www.degelderlandfabriek.nl.