• Scène uit Three Billboards outside Ebbing.

    Twentieth Century Fox Film Corporation

Weekagenda De Fransche School

Three Billboards Outside Ebbing,Missouri - FILM 16+

115 MIN €9,50 (CJP € 8,50)

DO 8 20:00; ZA 10 20:00

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een donker en komisch drama van Oscarwinnaar Martin McDonagh (In Bruges). Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby. Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing's ordehandhaving alleen maar heftiger. Winnaar vier Golden Globes en 7 Oscar nominaties. *****VPRO CINEMA ****DE VOLKSKRANT/NRC

Los! Vast - CABARET

€19,00 (CJP € 18,00) (incl. pauzedrankje)

VR 9 20:30

Dames en Heren, hou je VAST voor de vierde voorstelling van LOS. Het is voor de meiden van LOS tijd om volwassen te worden. Ze zijn nu rond de 30 en staan voor belangrijke keuzes. VASTigheid is voor de meiden een droom en een nachtmerrie tegelijk. Terwijl ze zich staande proberen te houden op hun hoge hakken, vallen ze van de ene in de andere komische en herkenbare situatie.

Gé Reinders, Klaas Drupsteen & Hijlco Span - MUZIEK & Wijnproeverij

€30,00

ZO 11 15:30

Zangers die in de taal van hun geboortegrond zingen, maken het zich niet altijd makkelijk. Als je het tóch voor elkaar krijgt mensen te raken met je muziek, dan ben je een groot kunstenaar. Gé Reinders lukt dat. De Volkskrant schreef ooit over een optreden van hem: 'Het kost niet-Limburgers misschien een kwartier om de taalbarrière te doorbreken, daarna is het puur genieten'.

Als u, naast het optreden van Gé Reinders, daar ook nog eens presentator Hijlco Span en vinoloog Klaas Drupsteen bij telt, weet u nu al dat zondagmiddag 11 maart een mooie middag wordt.

Ladies Night: Fifty Shades Freed - FILM 16+

105 MIN €13,50 (CJP € 12,50)

DI 13 20:00

Fifty Shades Freed is gebaseerd op het derde boek (Vijftig Tinten Vrij) van de bestseller boekenreeks van E.L. James. De gebeurtenissen uit de voorgaande twee delen komen tot een schokkende ontknoping in deze film. De pasgetrouwde en onafscheidelijke Christian en Ana genieten samen van hun luxe levensstijl, in de veronderstelling dat ze de duistere figuren uit hun verleden achter zich hebben gelaten. Maar hun gelukkig samenzijn wordt al snel in gevaar gebracht door nieuwe bedreigingen.

Matthaus-Passion – Film

€ 10,00

WO 14 20:00

Dirigent Reinbert de Leeuw concentreerde zich, na een leven lang eigentijdse muziek, op de Mattheus-Passie van Johannes Sebastian Bach.

Zijn interpretatie en uitvoering zijn vastgelegd in een prachtige concertregistratie door regisseur Cherry Duyns. Drie uur op de huid van ensemble Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en solisten.