• Martin Smaling
  • Martin Smaling
  • Martin Smaling
  • Martin Smaling

Welzijn honden staat op nummer één bij Staartje

CULEMBORG Onder de Binnenpoort is op 1 maart in het voormalige pand van Marc Herenmode de winkel van Stichting Staartje van start gegaan. De stichting zet zich in voor honden in nood, zowel in Spanje als in ons eigen land. In Spanje worden veel (jacht)honden op schandalige wijze verwaarloost, mishandeld en zelfs bruut vermoord als ze niet meer "goed genoeg" zijn voor de jacht. De stichting bestaat uit leden die zelf al jaren opvangadres zijn voor te herplaatsen honden en van daar uit ook vele contacten hebben met diverse vrijwilligers en dierenartsen op locatie.

De winkel van de Stichting Staartje verkoopt tweedehands kleding, accessoires en meubels in vintage stijl. De winkel wordt gerund door vrijwilligers en de opbrengst komt volledig ten goede aan de honden.

Iedereen kan spullen inbrengen waarvan bij verkoop 60% naar Staartje (en dus de honden) gaat. Wat na 8 weken nog niet is verkocht wordt eigendom van de stichting die dit later alsnog kan proberen te verkopen of zal schenken aan het Leger des Heils. Meer over het werk van de stichting en de "spelregels" in de winkel zijn te vinden op: www.stichtingstaartje.nl

Op de foto's: Kunstenares Inga van Eerden (gekleed in het blauw) is één van de vrijwilligers