• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Jacob Jan van Baalen

Werk aan het Spoel kijkt vooruit

CULEMBORG Werk aan het Spoel heeft er zin in. Met het aantreden van voorzitter Youetta Visser, Willem Blanken voor de financiën en Gert van der Bijl is het bestuur weer op volle sterkte. De spirit is er om samen met de vrijwilligers te bouwen aan het Spoel en daarbij past ook het aantrekken van een professionele vrijwilligerscoördinator. Er zijn ideeën voor duurzame ontwikkeling, samenwerking en sponsoring én het nieuwe seizoen staat voor de deur met tweewekelijkse rondleidingen en leuke evenementen. Ook de Veldkeuken heeft nieuwe plannen.

Voorzitter Youetta Visser noemde het in haar eerste nieuwjaarstoespraak: Werk aan het Spoel ligt op een unieke plek, het snijvlak van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) en Rivierenland en dat biedt mogelijkheden. Ook omdat de NHW wordt voorgedragen voor de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast zijn er ideeën voor een vruchtbare samenwerking met het nabijgelegen Fort Everdingen en de Gelderlandfabriek.

Buitenseizoen

Na een winterstop is het weer tijd voor een bezoek aan het Spoel. Elke 1e en 3e zondag zijn er rondleidingen om 14.00 uur. Wegens succes herhaald: de speciale excursie Lek in de Verdediging, Fête de la Nature, korenfestival Buiten Gewoon Zingen en het spetterende festival SPOEL. Ook de FortenFair en diverse muziek- en theatervoorstellingen staan op het programma. En eind mei viert Atelier Anneke Wessels haar eerst lustrum op Werk aan het Spoel met een expositie.

De Veldkeuken

De Veldkeuken staat aan de start met een nieuw enthousiast team en een nieuwe menukaart. Er is zelfs een Veldkeuken-worst ontwikkeld. Toch is er ook ander nieuws. René en Juliette van der Veer hebben besloten om per 2017 te stoppen met de Veldkeuken op het Spoel. Dit besluit valt de Veldkeuken en Werk aan het Spoel zwaar, maar René & Juliëtte willen zich meer focussen op hun vestiging in Amelisweerd. Dit betekent dat de Veldkeuken en Werk aan het Spoel samen op zoek gaan naar een waardig opvolger die past bij de plek en uitstraling.

En last but not least, Werk aan het Spoel gaat op zoek naar vrijwilligerscoördinator die als spil op het Spoel het eerste aanspreekpunt is en zorgt voor een goede afstemming. Kijk voor meer informatie bij Vacatures op www.werkaanhetspoel.nl.

Foto: Bestuur Werk aan het Spoel