• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Wethouder Buwalda achter de contrabas bij KEC

CULEMBORG Zingen, dansen, een muziekinstrument bespelen, fotograferen, kleien, verbeelden en schilderen, het kon allemaal op de gezamenlijke DOEdag van de Oranje Nassauschool, OBS de Distelvlinder, kinderopvang SKPC, Harmonie Pieter Aafjes en Kunst Educatie Culemborg (KEC). Op zaterdagmiddag 1 september opende de Brede School West haar deuren en kon je door het hele gebouw kennis maken met het rijke aanbod op deze locatie.

School, voor- en naschoolse opvang én kunst- en muziekeducatie onder één dak, maakt de Brede School West tot een bijzondere locatie in Culemborg. Kinderen kunnen zo binnen één gebouw vanuit school of vanuit de opvang rechtstreeks naar hun muziek- of kunstles.

Wethouder Simon Buwalda nam afgelopen zaterdag naast vele andere geïnteresseerden uitgebreid de tijd om een kijkje te nemen bij de Brede School. Tijdens de opening door het jongerenkoor KECX, zangdocente Simone ten Brinke en Djembé-groep Sabunyuma, werd het publiek verleid om mee te zingen en te dansen op het vrolijke lied "Waka Waka" van Shakira. Wethouder Buwalda danste en zong mee en later in de middag maakte hij kennis met een contrabas tijdens een proefles van KEC docent Henk van Steenis.

Tijdens de DOEdag was het voor iedereen aanwezig mogelijk om van alles uit te proberen en vragen te stellen aan de aanwezige vakdocenten. Er kon kennis gemaakt worden met een breed scala aan instrumenten waaronder de hobo, dwarsfluit, elektrische gitaar, akoestische gitaar, slagwerk, djembé, klarinet, saxofoon, blokfluit, cello, viool, accordeon, piano, keyboard, schuiftrombone, trompet, contrabas. Daarnaast bestond er de mogelijkheid om een korte zang-of koorles te volgen. En was de vaksectie beeldend vertegenwoordigd met haar vakdocenten fotografie en beeldende kunst.

KEC bestaat inmiddels 3,5 jaar en geeft momenteel muziek- en kunstlessen aan 450 leerlingen. Hiervan zijn er circa 130 volwassen, de oudste leerling is zelfs 82 jaar. Deze speelt gitaar tijdens 'kampvuur-gitaarlessen'. Vanwege het grote aantal volwassen leerlingen, is het nu hoog tijd om alleen voor volwassenen een DOEdag te houden.

Daarom houdt KEC op vrijdagavond 5 oktober open huis voor volwassenen waarbij u tussen 19.00 en 21.00 kunt binnen lopen, een instrument uitproberen of opnieuw oppakken, samenspelen, uw (oude) instrument laten bekijken door een professional of meedoen met een aanschuiforkest. Ook is het mogelijk om tijdens deze inloopavond van onze kunstdocenten Jaqueline van Staveren, Sylvy Bochove en Pietie Visser meer te horen over lessen in beeldende kunst, fotografie en het schrijven van verhalen.

Nadere informatie is te vinden op www.kunsteducatie-culemborg.nl.