• THEO VAN DAM FOTOGRAFIE
  • THEO VAN DAM FOTOGRAFIE
  • THEO VAN DAM FOTOGRAFIE
  • THEO VAN DAM FOTOGRAFIE

Hema Culemborg in the spotlights

CULEMBORG Ter gelegenheid van 50 jaar Hema in Culemborg vond er in de Fransche School een speciale avond plaats met een revue en gesprek met de drie generaties Okhuizen die de Hema in Culemborg 50 jaar hebben gediend.

De avond werd geopend door trompettist Sanne Jaspers die het Intrada liet schallen, terwijl de diverse onderwerpen aan elkaar werden gepraat door Rieks Hoogenkamp.

Jan Okhuizen (jr.) verbouwde in 1969 zijn 'Galanterieën en Bloemenzaak' om tot een Hema. Nog steeds loopt hij door de winkel met zoon Joost en kleinzoon Tim. Een familiedynastie en ook zijn dochter Esther is een verschijning binnen de Hema als caissière staat ze iedere klant te woord.

De oprichter en zijn familie werden geïnterviewd door Nini Vonk. Alles werd afgewisseld met fraaie fragmenten op het witte doek uit de succesvolle musical over de Hema met de grote sterren. De veel belovende jonge acteur Maurits van Brakel kwam met stukjes uit zijn optreden op Oerol over de Hema. Jan Jaap Sorber liet de zaal meezingen met zijn Hema-smartlap en de net in Culemborg gevestigde Limburgse bard Harold Konickx bezong zijn avonturen in de winkel aan de Oude Vischmarkt. René van Loenen liet zich poëtisch inspireren en historicus Bert Blommers kwamt met een raatje en plaatje. Terwijl Els van der Hoofd op echt Kuilenburgse wijze ook liet horen hoe de Hema bij haar overkomt. De avond eindigde met een verloting met enorme prijzen, waarna het Hema-lied werd gezongen onder leiding van Jan Jaap Sorber. Hij kreeg medewerking van het winkelpersoneel van de Hema Culemborg, die als koor fungeerden.

Het was een avond met veel afwisseling in een uitverkochte Fransche School.