• Plus Chiels Smits

Plus Giel Smits zamelt in voor Zambia

CULEMBORG Supermarkt Plus Giel Smits op het Koopmansgildeplein in Culemborg helpt Betuwe Wereldwijd met een inzamelingsactie van gereedschap en statiegeldbonnen. In de winkel staat een inzamelbak voor gereedschap en naaimachines, met of zonder snoer, werkend of defect. Statiegeldbonnetjes kan men doneren in de bonnenbox of via de donatieknop. De actie loopt van 14 oktober tot en met 9 november.


Het gereedschap is bestemd voor kwetsbare mensen in de stad Mufulira in Zambia, een land in Afrika. Daar zit 'Advocacy on Human Development (AOHD)', een van de organisaties die Stichting Betuwe Wereldwijd dit jaar ondersteunt. AOHD komt al jaren op voor de rechten van kwetsbare kinderen en wezen. Ook bieden ze vaktrainingen aan, zodat jonge mensen die anders geen enkele kans maken, timmerman of bijvoorbeeld kleermaker kunnen worden. Met het geld dat zij daarmee verdienen kunnen zij zorgen voor hun familie, voor eten en voor medische zorg en kunnen zij hun kinderen naar school sturen. AOHD heeft echter onvoldoende gereedschappen om aan de grote vraag naar vaktrainingen te kunnen voldoen. Betuwe Wereldwijd wil dit gereedschap graag leveren.

Voor het opknappen en het verzenden van de goederen zijn gebruikt gereedschap en geld zeer welkom. Giel Smits ondersteunt Betuwe Wereldwijd hierin graag. De samenwerking met Betuwe Wereldwijd past goed bij het beleid van Plus Giel Smits. Naast een vast 'manager met een missie 'project in Oeganda steunt Plus Giel Smits vele goede doelen. Giel Smits: ,,We vinden het belangrijk dat we nadenken over de wereld om ons heen. Duurzaam en lokaal is ons motto. Betuwe Wereldwijd past daar precies in. Als supermarkt bieden wij hun graag een podium, zodat zij via onze winkel veel mensen kunnen bereiken."
In de werkplaats van Betuwe Wereldwijd worden de goederen opgeknapt door een bijzondere mix van mensen met een rugzakje en vrijwilligers, onder begeleiding van coördinatoren. Bij de werkplaats kunnen tijdens en na de actie ook gereedschappen en naaimachines ingeleverd worden, evenals computers en fietsen. Betuwe Wereldwijd haalt deze goederen ook graag op. Bel of mail voor een afspraak: 0345 515640 of info@betuwewereldwijd.nl. Meer informatie op https://www.betuwewereldwijd.nl/projecten