• Luc Gillet
  • Winnend ontwerp piano

    Luc Gillet
  • Drie finalisten

    Luc Gillet
  • Winnend model in handen van Ellen Verhagen

    Luc Gillet
  • Luc Gillet

Winnend piano-ontwerp Pianowandeling bekend

CULEMBORG Maandag 24 juni is bij café Vollin het winnende ontwerp bekendgemaakt voor de piano van de jubilerende Pianowandeling. Tien leerlingen van het Koningin Wilhelmina College hebben onder leiding van docent Hans Zoutewelle hun creativiteit laten zien. De opdracht was iets van Culemborg en de Pianowandeling mee te nemen in het ontwerp.

De leerlingen hebben de opdracht kunstzinnig, creatief en verbeeldend vertaald. Zo heeft de jury - bestaande uit Ellen Verhagen, Hanny de Winter, Peter Steutel en Henriett Somlai – opgemerkt dat er goed voorbereidend werk is gedaan: kleuren van het Pianowandeling-logo, Culemborg 'by night', de Heilige Barbara, de spoorbrug maar ook persoonlijke ervaringen met bloemen langs de Lek kwamen in de ontwerpen terug. Elke kunstenaar heeft zijn toelichting gegeven van zijn inspiratie en keuze van het ontwerp.

Aan de hand van het winnende ontwerp van Marit Zeldenthuis wordt de komende weken een piano beschilderd die bij Vollin komt te staan. Daar zijn de gemaakte maquettes ook te zien tijdens de Pianowandeling op zondag 15 september. De andere deelnemende kunstenaars waren: Aya Barzizaoua, Sanne Brans, Luna Neijenhuis, Chagalle Pennink, Job Slothouwer, Koen Sparla, Fleur Verbeeten, Jeroen Verlinde, Eva Wijnen, Nienke de With, Ze ontvingen allemaal een Certificaat van deelname, en ijscadeaubon en een pianopotlood.

www.pianoculemborg www.vollin.nl