• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Workshop Jeroen Bosch in Pakhuis vol Verhalen

CULEMBORG Het was gillen en griezelen tijdens de workshop 'Ik kan tekenen als Jeroen Bosch', in Pakhuis vol Verhalen, Achter de Vismarkt 8, in Culemborg. Pietie Visser van het Pakhuis vertelde uitgebreid over de tijd dat Jeroen Bosch leefde en over wat hij schilderde. Daarna hebben de kinderen de kleine monstertjes bekeken en zijn ze collages gaan maken.

De collages lieten aangeklede vogels, vliegende vissen, duiveltjes met harpoenen en zeemeerminnen met rupsenstaarten zien. Daarna werden de vreemde wezentjes op linnen geschilderd. Wat heel vreemd was, was dat de kinderen zelf ook in duiveltjes veranderden. Ze kregen rode hoofden en hun tanden begonnen te groeien en uiteindelijk kregen ze rode hoorntjes op hun hoofd.

Aan het eind van de workshop namen alle kinderen een map met werk mee naar huis. Wie ook een workshop wil volgen in Pakhuis vol Verhalen kan het beste regelmatig op de Facebookpagina van Pietie Visser kijken of de Facebookpagina van Pakhuis vol Verhalen.

 

Trouwens zaterdag 5 maart start het Pakhuis weer met de Kinderzaterdagacademie van 10.00 uur- 13.00 uur, broodje mee € 7,00. Dit seizoen begint met het thema: Voorjaar tekenen, 5, 12, 19, en 26 maart. Elke volgende maand is er een ander thema. Pakhuis vol Verhalen, Achter de Vismarkt 8, 4101 AD Culemborg. pietievisser@kpnmail.nl 06 50 244 735.