Workshops voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders

CULEMBORG Leerlingen uit groep 8 die straks een échte uitdaging zoeken, voelen zich beslist thuis op het gymnasium van openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge in Culemborg. Wie alvast sfeer wil proeven, kan 14 december samen met zijn of haar ouders deelnemen aan workshops.

Het gymnasium, al dan niet tweetalig, is voor leerlingen die meer kúnnen en willen. Ze verbreden niet alleen hun horizon via inspirerende vakken, maar ook door excursies en reizen die daarmee samenhangen. ,,Je leert verbanden leggen," zegt coördinator Floor de Ronde. Kenmerkend voor het gymnasium zijn de vakken Grieks en Latijn, waarin wordt kennisgemaakt met de wereld van de oudheid. Die lijkt soms verrassend op de tegenwoordige tijd. ,,Het gaat uiteraard om méér dan alleen de talen," benadrukt De Ronde. ,,Als je een uitdaging zoekt, kom je op het gymnasium beslist verder."

Op 14 december zijn leerlingen uit groep 8 en hun ouders vanaf 19.15 uur welkom op Multatulilaan 6. Er ís keus uit drie workshops: gymnasium algemeen, Latijn en Grieks. Verdere informatie en aanmelden op www.lekenlinge.nl.

Foto: Lek en Linge organiseert speciale informatieavond over het gymnasium.