• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Wouter maakt populairste foto nieuwe abri

CULEMBORG 'En wat als je dan dansend door het leven kan gaan en dát kan filmen met een GoPro?!' Dat moét vast Sophia Rondón van Balletstudio Chantal hebben gedacht toen ze het nieuwe bushokje in Culemborg zag. Sophie is één van de 51 deelnemers aan de 'Win een GoPro'-actie ter ere van de zeven nieuwe wachtruimtes in de gemeente. Door een leuke foto van jezelf op Facebook te posten en te zorgen dat je daarmee de meeste stemmen haalde, was het winnen van een action-camera mogelijk.

Sophia, die uiteindelijk 6e is geworden, is niet de enige geweest van de Culemborgsche Balletstudio die een foto met 'hun' abri heeft gepost: nog ruim 30 leerlingen van Chantal van der Tuijn maakten een foto van zichzelf, soms in de meest uitzonderlijke balletposes. De abri bij het station waar maar liefst 4 weken een reclameposter van de Balletschool prijkte, is daarmee ook de meest gefotografeerde bushalte in Culemborg geweest.

In totaal zijn er 5916 stemmen uitgedeeld aan alle deelnemers. Lang was het dan ook spannend of uiteindelijk 3e -prijs winnaar 'Freddy Mercury' met de eer zou gaan strijken (of stofzuigen) of dat de nu nummer twee, de breakdancers, de GoPro zou gaan winnen. Terwijl de koplopers van de wedstrijd iedere dag weer opnieuw hun fans wisten te bewegen om nóg een keer hun stem uit te brengen, wist de uiteindelijke kampioen via de Culemborgsche vlogger Naik een totaal van 1253 stemmen te vergaren. De foto van prijswinnaar Wouter, waarin hij zijn keyboard meeneemt in het bushokje 'omdat een complete piano simpelweg niet paste', heeft er wél voor gezorgd, dat ruim 1200 mensen zijn foto van het nieuwste bushokje van Nederland hebben gezien.

Zondag 30 oktober, tijdens Vrijstadmarkt Culemborg, heeft wethouder Huub van Oorschot namens de Gemeente en de producent van het bushokje OFN, de action-camera aan Wouter uitgereikt. Ook winnaars twee en drie ontvingen hun beloning. Balletstudio Chantal ondersteunde de prijsuitreiking met dans en show.